Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Haulotte Elektrikli HA 20 LE PRO ile sıfır emisyon, yüksek verimlilik
Haulotte Elektrikli HA 20 LE PRO ile sıfır emisyon, yüksek verimlilik

Haulotte, yeni serisi Pulseo ile platform sektöründe dönüşümün lideri olacak

Elektrikli HA 20 LE PRO ile sıfır emisyon, yüksek verimlilik

Türkiye ve Türki Cumhuriyetler distribütörlüğünü Acarlar Makine’nin yürüttüğü Fransız Haulotte Group, yeni nesil mobil personel yükseltici platform serisi Pulseo ile birlikte; elektrikli, sıfır emisyonlu, daha az gürültü kirliliğine yol açan, yüksek verimlilik ve performans sağlayan ileri teknoloji bir üretim anlayışı ortaya koyuyor.

Sıfır emisyon standartlarına uygun olarak üretilen Pulseo serisinin ilk ürünü HA 20 LE PRO eklemli platform, çevre dostu temiz enerji sistemiyle dikkat çekiyor. Yüksek tork sağlayan elektrikli motorunun yanı sıra HA 20 LE PRO’da ayrıca dizel motor bulunuyor. Diğer markalardan farklı olarak dizel motorun sadece aküleri beslemek amacıyla kullanıldığı platform, gelişmiş enerji yönetimi sistemleri ve yüksek kapasiteli aküleri sayesinde her işte maksimum verimlilik sağlıyor.

Haulotte’nin 20,76 metre çalışma yüksekliğine sahip ilk yüzde 100 elektrikli platform olma özelliği taşıyan HA 20 LE PRO, 4 teker çekişi, 4 teker direksiyonu ve 360 derece dönebilme özelliğiyle dar ve geniş sahalarda çalışabiliyor. İsteğe bağlı iz bırakmayan lastikleri ise her arazide kullanılabilme imkânı sunuyor.

“Pulseo Haulotte büyük bir dönüşümün başlangıcı. Avrupa emisyon standartlarını bütün dünyada uygulayan ilk firma olmak istiyoruz.”

Haulotte Group Orta Doğu ve Asya’dan sorumlu Eğitim Müdürü Dusko Ormanovic

İşe göre 3 farklı kullanım modu

HA 20 LE PRO’da yapılacak işe ve çalışma ortamına göre operatör tarafından seçilebilen 3 farklı kullanım modu bulunuyor.

Full Elektrikli Mod: Tamamen elektrik gücüyle çalışan bu mod ile makine 8 – 10 saat tam performans sağlıyor. Aküler bittiğinde ise makine otomatik olarak duruyor.

Otomatik Mod: Elektrik gücüyle çalışan bu modda, akü seviyesi yüzde 70’e indiğinde, dizel motorlar aküyü beslemek için otomatik olarak devreye giriyor.

Full Dizel Mod: Dizel motorların sürekli olarak aküleri beslediği bu modda, akü seviyesi her zaman maksimum seviyede tutularak makinenin tam performans çalışması sağlanıyor.

“Elektrikli motorun verimliliği yüzde 90’ın üzerinde”

HA 20 LE PRO’da kurşun asit aküler kullanılıyor. Servis ve bakım maliyetlerinin düşürülmesi için Haulotte’in önemli yatırımlar yaptığını belirten Ormanovic, “Haulotte olarak bu projeye başladığımızda akü bakımlarını kolaylaştırmak için ihtiyacımız olan akıllı sistemlere ciddi yatırımlar yaptık. Ortalama 15 yıl kullanım ömrü olan makinenin, bu süre boyunca aküler 2 ya da 3 kez değiştirileceği için maliyeti ucuz, nakliyesi ve stoklanması kolay kurşun asit aküleri tercih ettik.” dedi.

Dizel motorla akülerin performanslarını karşılaştırmak amacıyla HA 20 RTJ PRO ile HA 20 LE PRO’yu aynı şartlarda test ettiklerin ifade eden Ormanovic, “Yaptığımız testlerde HA 20 LE PRO’da bulunan AC motorun dizel motordan daha fazla çekiş gücüne sahip olduğunu gördük. Elektrikli motor düşük voltaj ancak yüksek akım sağladığı için daha güçlü. 20 LE PRO en yüksek noktaya 55 saniyede çıkarken HA 20 RTJ PRO 67 saniyede çıkıyor. Tüm dünyada elektrikli motorun verimliliği yüzde 90’ın üzerindeyken dizel motor maksimum yüzde 50 verimlilik sağlıyor.”

“20,76 metre azami çalışma yüksekliğine sahip HA 20 LE PRO; 4 teker çekişi, 4 teker direksiyonu, 360 derece dönebilme kabiliyeti, iz bırakmayan lastikleri, sıfır emisyon oranı ve yüksek tork sağlayan motorları sayesinde açık ve kapalı alanların yanı sıra en zorlu arazi koşullarında da üstün performans sağlıyor. HA 20 LE PRO, kiralama firmalarının da gözdesi olacak”

Güvenli kullanım

Operatörlerin yeni nesil Pulseo emniyet kemeriyle güvenli ve rahat bir şekilde çalıştığı HA 20 LE PRO’da bulunan Haulotte Activ’Shield ™ Bar 2.0 güvenlik sistemi sayesinde, tehlikeyle karşı karşıya kalan operatör güvenlik kolunu iterek makineyi tamamen durdurabiliyor.

Opsiyonel olarak sunulan Ex-proof özelliğiyle birlikte üretilebilen HA 20 LE PRO ile patlama riski olabilecek ortamlarda da güvenli çalışma imkânı sunuluyor.

 

Activ’Screen kullanıcılara ve teknisyenlere kolaylık sağlıyor

Bütün LE modellerinde olduğu gibi HA 20 LE PRO’da da takip sistemi bulunuyor. Böylece makinenin sıcaklık, voltaj, akım, performans ve verimlilik analizi yapılabiliyor. HA 20 LE PRO’da bulunan Activ’Screen monitöründen, makine yapılandırması ve kullanıcı alarmı ayarlanabilirken; aşırı yükleme uyarıları, bakım prosedürleri, arıza, teşhis ve çözüm bilgilerine de ulaşılabiliyor. Activ’Screen verilerinin hepsine Haulotte Diag uygulamasıyla mobil cihazlardan da ulaşılabiliyor. Pulseo serisinin diğer ürünleri üzerinde çalıştıklarını ifade eden Ormanovic, serinin bir sonraki modelinin makaslı platform olacağı bilgisini verdi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina