Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Hazır beton sektörü, Beton 2015 Fuarı’nda buluştu
Hazır beton sektörü, Beton 2015 Fuarı’nda buluştu

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından organize edilen Beton 2015 Fuarı, 19-21 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Fuar, inşaat sektörü ve onun en temel kolu olan hazır betonla ilgili sektörlerden birçok firmayı bir araya getirdi.

Ankara Sanayi Odası, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından da desteklenen fuar, ziyaretçilere sektördeki yenilikleri anlama, toplu alım yapabilme ve sektörün yakından takip edebilme imkânı sağladı.

THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, fuar açılışında yaptığı konuşmada “Beton sektörü yıllık 100 milyon metreküpü geçen üretimiyle inşaat sektörünün en temel kolu olmasının yanı sıra Türkiye ekonomisinde de oldukça önemli bir yere sahip. 2014 yılında Türkiye genelinde satılan konutların yüzde 46,5’i yeni inşa edilen konutlardır. Aynı şekilde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre 2014 yılında 471 kilometre bölünmüş yol tamamlanmış ve birçok yeni tünelle viyadük çalışmasına başlanmıştır. İnşaat sektörü, geride bıraktığımız iki yıla oranla büyüme hızında azalarak artan bir grafik çizmesine rağmen ülkemizdeki beton üretimi geçen yıl öngördüğümüzün de üstüne çıkmıştır. Birliğimiz verilerine göre beton üretimi yaklaşık 110 milyon metreküpe ulaşmıştır. Bu, Türkiye’deki beton üreticilerinin bir başarısıdır. Sektörümüz 2015 yılında ise yüzde 5 oranında büyüyecektir.” dedi.

SSAB, beton sektörüne fayda sağlayan ürünleriyle fuardaki yerini aldı

Dünya genelinde yaklaşık 9 milyon ton üretim kapasitesiyle özel çelikte lider şirketler arasında yer alan SSAB, hazır beton sektörüne özel ürünleri ve referans firmaların Hardox, Weldox ve Domex ile ürettiği ekipmanlarla fuardaki yerini aldı. SSAB’nin sektöre özel ürünleriyle beton mikseri tamburlarında ve helezonlarında, araç şasilerinde ve beton pompalarında yüksek sertlik, tokluk ve dayanım değerleri sayesinde en ağır koşullarda önemli avantajlar sağladığı belirtiliyor.

Geçen sene piyasaya sürülen aşınmaya dayanıklı Hardox borular, beton pompasında müşterilerin tercihi olurken sertliği ve tokluğu sayesinde en ağır koşullarda bile uzun aşınma ömrü sağlıyor. Domex ve Weldox ise yüksek mukavemet ve tokluk gibi mekanik özellikleriyle müşterilerin daha hafif ürünlere sahip olmasına imkân veriyor. Böylece daha fazla yük taşınmasına ve yakıt maliyetlerinin azalmasına olanak sağlayan SSAB, standart çelik kullanımına göre ürünün toplam kullanım süresini birkaç kat artırıyor.

Beton mikserinde daha fazla beton taşınması ve daha fazla ömür için kazan gövdesinde ve karıştırıcı helezonlarda 3mm Hardox 450, araç şasisinde ise Domex 700 MC yüksek dayanımlı çelik öneriliyor. Ayrıca çimento silobaslarında gövde kısmında Docol ve Domex saclarının kullanımı ağırlık tasarrufu sağladığı için müşterilerin nakliye masraflarını da en aza indiriyor.

Ford Trucks, mikser serisinin 3 modelini ziyaretçilerine sundu

Ford Otosan Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretilen Ford Trucks Mikser Serisi’nin 1838T (4x2), 3236M (8x4) ve 3536M (6x4) modelleri Beton 2015 Fuarı’nda ziyaretçilerle buluştu.

Müşterilerine kullanım esnekliği sağlayan çift PTO’nun standart olarak sunulduğu 1838 (4x2) çekici mikser, aynı anda hem mikser hem de damper kullanımına imkân sağladığı ifade ediliyor. Mikser, ürün gamındaki tüm bu ürünlerle 8 metreküpten 12 metreküpe kadar beton mikseri uygulamalarını destekliyor.

9.845 kilogramla müşterisine ağırlık avantajı sunduğu belirtilen 3236 (8x4) hafif mikser, standart alüminyum alaşımlı jant, hafifletilmiş yeni nesil arka kauçuk süspansiyon ve hafifletilmiş 250 litrelik yakıt deposuyla satışa sunuluyor.

Motordan tahrikli PTO ile sunulan 3536M (6x4) mikser ise 360 PS/1600 NM’lik motoru, düşük yakıt tüketimi, 16 hızlı mandallı tip konforlu şanzımanı, 10 mm 500 Mpa gücündeki şasisi, rekabetçi yerden yüksekliği, üstyapı montaj braketleri ve uzun bakım aralıklarıyla sektörde ön plana çıkıyor.

Mercedes-Benz Türk, fuara 4 kamyonla katıldı

İnşaat sektörünün zorlu çalışma alanlarında güçlü ve dayanıklı araçlarıyla Mercedes-Benz Türk, Beton 2015’te 4 adet kamyonuyla bu sene yeniden yer aldı. Beton pompa üstyapılı Axor 3340 K 6x4 kamyon, mikser üstyapılı Actros 3236 B 8x4 powershift kamyon, mikser üstyapılı Axor 4140 B 8x4 kamyon ve mikser üstyapılı Axor 3029 B 6x4 kamyon grubu fuar boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği araçların yanında ithal olarak sunduğu ürün portföyüyle de inşaat sektöründeki müşterilerinin her türlü ihtiyacına uygun çözümler sunuyor.

Öte yandan Mercedes-Benz Türk, inşaat sektörünün hedeflerini desteklemek üzere THBB ile işbirliği yapıyor. 2005 yılından beri THBB çalışmalarına sponsor olan firma, sektörde güvenliğin artması ve kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla pompa ve transmikser operatörleri kursu ana sponsorluğunu üstleniyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina