Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Hazır beton sektörü hareketliliğini koruyor
Hazır beton sektörü hareketliliğini koruyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay düzenli olarak hazırladığı Hazır Beton Endeksi’nin 2017 Mayıs Ayı Raporu’nu açıkladı. Hazır Beton Endeksi, Mayıs ayında 100,77 değerine gerileyerek Nisan ayına göre yüzde 0,3 oranında düşüş gösterdi.

Faaliyet Endeksi’ndeki yüzde 0,1 oranındaki minimal azalış, Nisan’daki faaliyetin Mayıs’ta da aynı şekilde devam ettiğine işaret etti. Ankete katılan firmaların yüzde 53’ü Mayıs’ta satışlarının arttığını belirtirken, yüzde 39’u satışlarında geçen aya kıyasla bir değişme olmadığını ifade etti.

Güven Endeksi’nin değeri, hazır beton sektöründe ekonomiye olan güvenin hala sınırlı olduğunu gösterdi. Ankete katılanların yüzde 72’si yeni yatırım yapmayı düşünmediğini belirtti. Yeni bir istihdamı düşünenlerin oranı nisan ayında yüzde 16 iken Mayıs’ta yüzde 25 olarak gerçekleşti.

Yüzde 51’lik kesim önümüzdeki 3 ayda satışların artacağını düşünüyor

Önümüzdeki dönem gidişatını göstermesi açısından büyük önem taşıyan Beklenti Endeksi ise, bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7 oranında azaldı. Önümüzdeki üç ayda satışlarının artacağını düşünenlerin oranı Nisan’da yüzde 62 iken Mayıs’ta bu oran yüzde 51 oldu. Anket katılımcılarının yüzde 11’i ise satışların azalacağını belirtti.

Hazır Beton Endeksi Mayıs Ayı Raporu sonuçları ile ilgili görüşlerini açıklayan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Son 3 aydır Faaliyet Endeksi’nin 100 değerinin üzerinde tutunması, hazır beton sektöründe hareketliliğin devam ettiğine işaret etti. Güven Endeksi’nin 100 değerine oldukça yakın olmasına rağmen hala eşik değerini aşamamış olması, hazır betondaki hareketliliğin istenilen seviyeye ulaşmadığını ortaya koydu. Hem mevsimsel olarak hem de referandum sonrasında inşaat faaliyetlerinin hızlanması, inşaat ve hazır beton sektöründeki firmaların Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin tam olduğunu gösterdi.” diye konuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina