Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Hazır beton sektöründe çevre ve iş güvenliğine özel belgelendirme başladı
Hazır beton sektöründe çevre ve iş güvenliğine özel belgelendirme başladı

1995 yılından bu yana hazır beton ve ilgili ürünlerde kalite denetimi ve belgelendirme hizmeti veren Türkiye Hazır Beton Birliği KGS İktisadi İşletmesi (KGS), hazır beton sektörü için çok önemli olan çevre ile iş sağlığı ve güvenliği konularında Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Bağımsız ve etkin bir denetimden geçen tesisler “KGS Çevre Belgelendirmesi” ile “KGS İş Sağlığı ve Güvenliği Belgelendirmesi” alacaklar.

İnşaat sektörünün güvendiği bir kurum olma özelliğini yeni belgelendirmeleri ile pekiştirecek olan THBB Kalite Güvence Sistemi İktisadi İşletmesi (KGS), Türkiye Hazır Beton Birliği’nin (THBB) bir iştiraki. Faaliyete geçtiği günden bu yana beton üretim tesislerine yerinde ve habersiz denetimler yapan KGS’nin, Türkiye’de etkin ve verimli denetim yapan tek kuruluş olduğu ifade ediliyor. Bu konuda bir ilke daha imza atan KGS’nin çevre ile iş sağlığı ve güvenliği belgelendirmeleriyle hazır beton sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Tesisler bakanlıklar tarafından yapılacak denetime karşı hazır olacaklar
Çevre ve iş güvenliği konusundaki yeni belgelendirmeler hakkında bilgi veren KGS Direktörü Selçuk Uçar, “KGS Çevre Belgelendirmesi ile KGS İş Sağlığı ve Güvenliği Belgelendirmesi için başvuru yapan hazır beton tesisleri, bağımsız ve etkin bir denetimden geçerek çevre ve iş güvenliği konularında üstünlüklerini ve kalitelerini tescil ettirmiş olacak. Belgelendirme süreçlerinde hazır beton tesislerinin çevre ve iş güvenliği konularında mevzuatın son haline tam uyumlu olup olmadığının denetlenmesi ön şart olarak yer almaktadır. Böylece tesisler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak çevre denetimlerine ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılacak iş teftişlerine de tam hazırlık sağlayarak eksikliklerini giderme yolunda hizmet almış olacak. Denetimler, mevzuata uyumun yanı sıra hazır beton sektörüne özgü iyi uygulamaları teşvik edecek unsurları da içeriyor. Böylece tesisler, denetimler sonrası iyileştirme yapılabileceği konularda bilgi sahibi olacak.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina