Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Hidromek, en yeni ürünlerini Bauma’da sergiledi
Hidromek, en yeni ürünlerini Bauma’da sergiledi

Kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör ve motor greyder ürün gruplarında müşteri ihtiyaçlarına cevap veren Hidromek, 11-17 Nisan 2016 tarihlerinde Almanya’nın Münih kentinde gerçekleşen ve iş makinesi sektörünün en önemli fuarlarından olan Bauma 2016 Fuarı’nda en yeni ürünleriyle yer aldı. Hidromek, mevcut ürünlerinin yanı sıra Bauma’da yeni motor greyderi HMK 600 MG, yeni paletli ekskavatörü HMK 300 LC-5 ve yeni lastikli yükleyicisi HMK 640 WL’yi tanıttı. IF Design 2016’da “Professional Concept” kategorisinde ödül aldığı “HMK Vision Compactor” ürününün 1/5 ölçeğinde modelini de sergiledi.

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.’den (MHI) 2013 yılında satın aldığı motor greyder iş kolu üzerinden Tayland’daki üretim tesisinde MG 330 ve MG 460 modellerini üretmeye devam eden Hidromek, yeni motor greyderi HMK 600 MG’yi ilk kez kullanıcılarla buluşturdu.

HMK 600 MG, yaklaşık 18 ton çalışma ağırlığına, 4,3 metre bıçak uzunluğuna sahip bulunuyor. Stage III A (Tier III) egzoz emisyonuna uygun değişken beygir gücüyle (187-214 HP) Mercedes motora sahip makinenin, 8 ileri-8 geri elektronik kontrollü, joystickten kontrol edilebilen otomatik şanzımanı, operatörlere rahat seyir ve kullanım imkânı verdiği belirtiliyor.

Hidromek’in yeni motor greyderi HMK 600 MG’nin dizel motoru, elektro hidrolik kontrol valfi, kontrol joystickleri ve şanzımanı Can-Bus iletişim kontrolünü kullanarak makinenin en verimli şekilde çalışmasını sağlıyor. HMK 600 MG’nin önemli özelliklerinden birinin de tüm fonksiyonlarda çalışma imkânı veren, elektronik joystick kullanım kolaylığı olduğu ifade ediliyor. HMK 600 MG, operatöre hem joystickten hem de direksiyondan makineyi kontrol etme olanağı sağlıyor.

Yeni HMK 600 MG motor greyder, 2016 yılının ikinci yarısında pazara sunulacak

Yeni HMK 600 MG, Hidromek’in özgün tasarımı olan standart klimalı altıgen kabini, operatöre geniş görüş açısı ve koltuğa entegre joystickle maksimum kullanım ergonomisi ve konforu sunuyor. Kabin içinde bulunan LCD Ekran ve arkaya konumlandırılan geri görüş kamerasıyla operatör, manevralarını rahatça yapabiliyor. Otomatik vites seçimi ve hız sabitleme donanımlarıyla sürüş esnasında operatörün ekstra konforu hedefleniyor.

HMK 600 MG’de hidrolik kontrollü ve otomatik ters döndürebilir soğutucu fan kullanılarak düşük sıcaklıklarda güç kaybı azaltılırken çevreye daha sessiz, operatöre ise daha rahat bir çalışma ortamı sağlıyor. HMK 600 MG ile Türkiye’de dâhil olmak üzere daha geniş pazarlara ve daha çok kullanıcıya ulaşmayı amaç edinen Hidromek, 2016 yılının ikinci yarısında bu yeni motor greyderini pazara sunmayı planlıyor.

Motor greyder ürünündeki yeniliklerin yanı sıra mevcut ürün gamında bulunan paletli ekskavatörde de değişiklikler yapan Hidromek, Doc ve Scr sistemli Tier 4 Final uyumlu motora sahip yeni HMK 300 LC-5 paletli ekskavatörünü kullanıcıların beğenisine sundu. ROPS-FOPS kabin kullanarak operatör güvenliğini de önemseyen Hidromek, tek parça halinde açılan daha hafif kaput, su ve toza karşı ekstra korumalı klima filtresi ve yeni klima sistemiyle hava çıkış performansını artırarak kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi bir çözüm sağlıyor. Koltuğa entegre ve koltukla birlikte esneme yapabilen süspansiyonlu joystick konsol sistemini bu modelde uygulayan Hidromek, gelecek ürünlerinin tasarımına ilişkin ipuçlarını HMK 300 LC-5 ile veriyor.

HMK 640 WL lastikli yükleyici, Intermat’tan sonra Bauma’da da sahnedeydi

Hidromek’in geçen yıl düzenlenen Intermat 2015 Fuarı’nda kullanıcıların beğenisine sunduğu ilk belden kırmalı lastik tekerlekli yükleyicisi HMK 640 WL, katılımcılarla Bauma’da bir kez daha buluştu. Yaklaşık 25 ton çalışma ağırlığına, 4 metreküp kova kapasitesine sahip olan HMK 640 WL’nin kalbinde Mercedes tarafından üretilen Rolls-Royce firmasının grup şirketlerinden MTU tarafından endüstriyel uyarlaması yapılan Mercedes marka, 324 HP güç ve 1600 Nm tork sağlayan, 6 silindirli ve 10,7 litre hacimli dizel motor bulunuyor. TIPSHIFT tek noktadan ileri-geri yürüyüş kontrolü, koltuğa entegre her yöne ayarlanabilen operatör konsolu, soğutmalı ve ısıtmalı hava süspansiyonlu operatör koltuğu ve OPERA kontrol ünitesi HMK 640 WL’nin operatörüne sunduğu konfor ayrıcalıklarından bazıları olarak dikkat çekiyor. Yüksek ergonomi ve konfor standartlarına sahip olan makinenin, açılabilir tek parça motor kaputu ve devrilebilir kabiniyle servis ve bakım kolaylığı sağlayacağı bildiriliyor.

Hidromek, en yeni tasarımı “HMK Vision Compactor”e ait 1/5 ölçekli maket tasarımını da ilk kez Bauma’da kullanıcılarla buluşturdu. Hidromek, 2016 yılında dünyaca ünlü tasarım ödüllerinden biri olan IF Design’da “Professional Concept” kategorisinde “HMK Vision Compactor” ürünüyle ödüle layık görüldü. HMK Vision Compactor, zemine göre şekil alabilen ön tambur, yine zemin durumuna göre tutuşu arttıran arka tekerlekler, 360 derece dönebilen kabin, kabinden bağımsız hareket edebilen koltuk, zeminin durumunu analiz edip tambur ve tekeri uygun çalışma şartlarına göre ayarlayan “Ground Hardness Tester (GHT)” gibi özelliklere sahip olacak. Bu yeni tasarımla Hidromek’in, iş makineleri sektöründe atacağı adımların sinyallerini verdiği vurgulanıyor.

Hidromek, Bauma’ya şu ürünlerle katıldı: HMK 62 SS mini kazıcı yükleyici, HMK 102 B Alpha, HMK 102 S Supra kazıcı yükleyici, HMK 200 W lastikli ekskavatör, HMK 140 LC, HMK 220 NLC, HMK 300 LC-4, HMK 370 LC HD, HMK 490 LC HD paletli ekskavatör, HMK 640 WL lastikli yükleyici ve HMK 600 MG motor greyder.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina