Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Hidromek ve Çankaya Üniversitesi, iş makineleri sektörüne özel mühendisler yetiştirecek
Hidromek ve Çankaya Üniversitesi, iş makineleri sektörüne özel mühendisler yetiştirecek

Mühendislik programlarında yer almayan iş makinelerinin tasarımı, imalatı ve testi alanlarında teorik ve uygulamalı bilgi birikimi olan mekatronik ve makine mühendislerinin yetişmesini sağlamak, Ar-Ge çalışmalarında bir işbirliği gerçekleştirmek, ortak projeler oluşturmak ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla Hidromek ile Çankaya Üniversitesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük Binası’nda 15 Ekim tarihinde düzenlenen toplantıya Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç ve Hidromek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt’un yanı sıra Hidromek yöneticileri ve Çankaya Üniversitesi akademisyenleri katıldı.

Protokol kapsamında iş makinesi opsiyonunu seçen mekatronik ve makine mühendisliği öğrencilerine yönelik seçmeli dersler verilecek. Öğrenciler, Hidromek’in sağlayacağı uygulamaya yönelik teknik eğitimlere ve uzun süreli staj olanaklarına da sahip olacaklar.

Kişisel gelişim ve iş hayatına yönelik eğitimlerin de yer alacağı bu programdan başarıyla mezun olan öğrencilere Hidromek’te istihdam önceliği tanınacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina