Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Hidromek “İhracatın Yıldızları” ödüllerine bir yenisini ekledi
Hidromek “İhracatın Yıldızları” ödüllerine bir yenisini ekledi

Dünya Gazetesi’nin DHL Express iş birliği ve Akbank-Vodafone sponsorluğunda, bu yıl 15’incisi düzenlediği “İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri” töreninde, Hidromek Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Türkiye ihracatının geliştirilmesi ve ülke ekonomisindeki payının arttırılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen ödül töreni Taksim The Marmara Otel’de gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda 2009 yılında “Yılın İhracatçısı” ödülünü alan Hidromek, bu yıl “Jüri Özel Ödülü’ne” layık görülerek, “İhracatın Yıldızları” ödüllerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Hidromek’e ödülü Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı, Ömer Cihad Vardan tarafından takdim edilirken, Hidromek’in, dünyada iş makineleri üreten en büyük firmaların listelendiği Yellow Table sıralamasına son 4 yıldır giren ilk ve tek Türk makine üreticisi olması, 5 kıtada 50’den fazla ülkede makinelerinin bulunması ve geçen yıl 50 milyon dolarlık ihracat yapması gibi kriterleri referans alınarak değerlendirildiği ve ödüllendirildiği belirtildi.

Ödül töreni sonrasında açıklamada bulunan Hidromek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, “Sincan OSB’de 850 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bu yatırım üretim kapasitemizin artmasına ve üretim maliyetimizin düşmesine sebep olacak. Bu ihracatımıza olumlu katkı yapacak. Yatırımlarımızla yolumuza devam ediyoruz.” diyerek ihracat hedeflerini dile getirdi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina