Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Hitachi ile dekapajda yüksek performans ve yakıt ekonomisi
Hitachi ile dekapajda yüksek performans ve yakıt ekonomisi

Hitachi ile dekapajda yüksek performans ve yakıt ekonomisi

Sektöre 1980’li yıllarda hafriyat ve nakliyat işleriyle adım atan Demir Kardeşler firması, 2000’li yıllardan sonra madencilik sektörüne yönelerek büyük ölçekli dekapaj çalışmaları alanında uzmanlaştı. DSİ projelerinde ve cam sektöründe de önemli projelere imza attı.

Firma halihazırda YS Batı Anadolu’nun Manisa Soma’daki kömür dekapaj çalışmalarını sürdürüyor. Çift vardiya olarak günde 22 saat, neredeyse hiç durmadan çalışılan alanda, ayda yaklaşık 1,5 milyon metreküp hafriyat kaldırılıyor.

Yılda 25-30 milyon metreküp dekapaj

Firma yetkilisi Selim Demir, firma olarak bugüne kadar Türkiye genelinde; Manisa-Soma, Çanakkale-Çan, Kütahya-Tunçbilek ve Yozgat-Sorgun gibi kömürün çıkarıldığı bütün ana arterlerde çalıştıklarını ifade etti.

Soma’da TKİ’nin de işlerini yaptıklarını belirten firma yetkilisi Selim Demir, yılda ortalama 25-30 milyon metreküp hacminde dekapaj yapabildiklerini kaydetti. Bölgede devam eden çalışmalarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Burada şu ana kadar yaklaşık 15 milyon metreküpe yakın iş yaptık. 20 milyon metreküp daha işimiz var. Ay sonunda TKİ’ne de başlayacağız. Orada da yaklaşık 10 milyon metreküp işimiz olacak.”

Makine tercihlerinde metreküp başına yakıt tüketimi önceliği

Makine tercihlerinde en önemli faktörlerin performans ve yakıt tüketimi olduğunu belirten Selim Demir, “Makinelerimizin performansı elbette çok önemli. Ancak yüksek hacimli işler yapıyoruz. Dolayısıyla üretilen metreküp başına tüketilen yakıt miktarının düşük olması da maliyetlerimiz açısından öncelik taşıyor. Makinenin güçlülüğü, dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması da bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

Firmanın makine parkında 2 adet ZX890LCH-5A ve 1 adet ZX690LCH-5A model Hitachi paletli ekskavatör bulunuyor. Selim Demir, Hitachi’nin performans, yakıt, dayanıklılık, vb. her açıdan üstün olduğunu vurguladı.

Enka Pazarlama ile uzun bir süredir çalıştıklarını belirten Selim Demir, makinelerin kalitesiyle birlikte Enka’nın servis ve yedek parça hizmetlerinden de son derece memnun olduklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

Enka’nın satış sonrası hizmet ekibiyle bir aile gibi olduk. Arkadaşlarımız 7/24 telefonlarımıza cevap veriyor, gerekirse parçayı alıp hemen geliyorlar. Şu an günde 22 saat çalışıyoruz. Bizim gibi firmaların en dikkat ettiği şey iş gücü kaybıdır. Hitachi ile bir kaybımız olmuyor. Makinelerimiz kesintisiz olarak çalışıyor. Ayrıca üretimimiz artarken, metreküp başına yakıt tüketimimiz de azaldı. Dolayısıyla yeni alımlarımızda da Hitachi’yi öncelik vereceğiz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina