Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - HİDROMEK'in satışlarındaki ihracat payı yüzde 40'a ulaştı
HİDROMEK'in satışlarındaki ihracat payı yüzde 40'a ulaştı

Kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü kutlayan HİDROMEK, İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından hazırlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bu yıl 124’üncü sırada yer aldı. Söz konusu çalışmada, firmalar üretimden satışların büyüklüğü, net satışlar, brüt katma değer, öz kaynak, ihracat ve ortalama çalışan sayısı büyüklükleri gibi kriterlere göre de sıralanıyor.

2017 yılında 1,2 milyar TL ciroya ulaşan firma, bunun yaklaşık yüzde 40’ını ihracattan sağladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan, “Türkiye’nin 1000 İhracatçı Firması 2017” araştırmasında geçen yılki yerini koruyarak 255’inci sırada yer alan HİDROMEK, faaliyet gösterdiği makine ve aksamları sektörünün ise en büyük 8’inci ihracatçısı oldu. Yıllık yaklaşık 10 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan firmanın Kuzey Amerika dışında tüm kıtalara ihracatı bulunuyor. Bugün 80’den fazla ülkeye ihracat yapan HİDROMEK’in en büyük ihracat pazarları arasında Cezayir, Tunus, Romanya, Bulgaristan ve Arjantin yer alıyor.

Yerli makinelere yerli ana komponentler geliyor

2018 yılı itibariyle 100’den fazla ülkede toplam 43 binden fazla HİDROMEK iş makinesi çalışıyor. Küresel iş makinesi sektöründe en büyük 50 üretici arasında bulunmaktan ve Türkiye sanayisine değer katmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getiren HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Bozkurt, şunları söyledi:

“Ar-Ge ve tasarım gücümüzle müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına çözümler sunmak temel önceliklerimizdendir. İş makinelerimiz yoğun olarak altyapı inşaatı, maden ve mermer sektörlerinde kullanılıyor. Bu sektörlere ilave olarak yol yapımı ve bakım sektörü için daha geniş bir ürün hattı sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda greyder, yol silindir gibi yeni ürünler geliştirdik ve bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da çalışmaları hala devam eden HİDROMEK Üretim Üssü’nde, şu an ithal etmekte olduğumuz ana komponentlerin büyük bölümünün üretimini kendi bünyemizde gerçekleştireceğiz. Böylece bir yandan daha fazla yerlileştirme sağlarken, bir yandan da ülkemiz için daha fazla katma değer yaratacağız. Türkiye’nin en büyük iş makinesi üreticisi ve Türkiye pazar lideriyiz. Bununla birlikte, bugün 100’den fazla ülkede HİDROMEK iş makineleri çalışıyor. Bu sayıyı daha da artırarak küresel pazardaki yerimizi sağlamlaştırmayı arzuluyoruz.”

14 ulusal ve uluslararası tasarım ödülü

HİDROMEK, geçtiğimiz günlerde açıklanan ve iş makineleri üreten en büyük 50 global firmanın sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesinde 6’ıncı kez yer aldı. Listede 49’uncu sırada bulunan firma, bu listeye giren ilk ve tek Türk makine üreticisi olarak dikkat çekiyor.

Üretiminin her aşamasında Ar-Ge, tasarım, teknoloji ve inovasyonla iç içe olan HİDROMEK, kurduğu Ar-Ge merkezinde toplam 115 personel istihdam ediyor. Çok sayıda patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tesciline sahip olan firma, kurduğu Tasarım Merkezi sayesinde yenilikçi tasarıma sahip iş makineleri ile küresel piyasada dikkat çekiyor. Tasarımdaki gücünü aldığı ödüllerle de tescilleyen HİDROMEK; If Design, German Design, Red Dot ve Good Design gibi uluslararası ödüller de dahil olmak üzere toplam 14 adet tasarım ödülüne sahip bulunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina