Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - HİDROMEK, Bauma 2019’da geleceğin iş makineleri ile iz bıraktı
HİDROMEK, Bauma 2019’da geleceğin iş makineleri ile iz bıraktı

HİDROMEK, Bauma 2019’da geleceğin iş makineleri ile iz bıraktı

İş makineleri sektöründe Türkiye’yi tüm dünyada temsil eden HİDROMEK, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Bauma 2019 Fuarı’nda yerini aldı. 8-14 Nisan tarihlerinde gerçekleşen fuarda HİDROMEK, tasarım ödüllü makineleri ile yeni H4 Serisi ekskavatörleri, lastik tekerlekli yükleyici ve toprak silindiri ürünlerini sergiledi. HİDROMEK’in ilk kez bu fuarda müşterileri ile buluşturduğu yeni elektrikli ekskavatörü HİCON 7 W ise fuarın en dikkat çeken ürünleri arasında yer aldı. Arka ekranı aracılığıyla öne çıkan özellikleri hakkında çevresindekilere konuşarak bilgi veren ve etkileşime giren HİCON geleceğin elektrikli iş makinelerini temsil etti.

HİDROMEK, HMK 62 SS mini kazıcı yükleyici, HMK 102 S Supra ve HMK 102 B Alpha Greentec kazıcı yükleyicileri sergiledi. Ayrıca yeni H4 serisine ait HMK 200 W, HMK 145 LC SR, HMK 220 LC, HMK 300 LC, HMK 390 LC HD ve HMK 490 LC HD hidrolik ekskavatörler de fuarda yerlerini aldı. HİDROMEK, HMK 600 MG motor greyder, HMK 640 WL lastikli yükleyici ve HMK 130 CS toprak silindirini de Bauma 2019’da sergiledi. Yeni ürünleri; HİCON 7 W elektrikli ekskavatör, HMK 635 WL lastikli yükleyici, HMK 110 CS toprak silindiri ve HMK 150 W lastik tekerlekli ekskavatör de Bauma 2019'da ilk kez sektörle buluştu.

“Yeni ürünlerimiz ziyaretçiler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı”

Bauma 2019’un HİDROMEK açısından oldukça verimli geçtiğini belirten HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ahmet Bozkurt fuar için şu değerlendirmelerde bulundu: “Dünyanın birçok ülkesinden sektör profesyonellerini bir araya getiren Bauma Fuarı küresel ölçekli çalışmalarımız için önemli bir yere sahip. HİDROMEK olarak tüm hedef pazarlarımızda payımızı artırmaya, markamızın bilinirliğini ve mevcudiyetini güçlendirmeye odaklanıyoruz.

Bauma Fuarı’nı da bu amacımız doğrultusunda en iyi şekilde değerlendirdik. Bayilik arayışımızın olduğu ülkelerden bayi adayları ile görüşme imkânı sağladık. Ayrıca, Almanya ve dünyadaki diğer ülkelerde mevcut bulunan bayilerimiz ve son müşterilerimiz ile bir araya geldik; makinelerimiz hakkında görüşlerini dinledik. İleri teknoloji ve yoğun AR- GE çalışmalarımız sonucunda ürettiğimiz yeni ürünlerimiz ziyaretçiler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı. Bunların başında da yeni lastikli yükleyicimiz HMK 635 WL ve %100 elektrikli, akıllı ve çevre dostu lastikli ekskavatörümüz HİCON geliyor. Dünyada üretilen ilk lastik tekerlekli elektrikli ekskavatörü bu fuarda tüm dünyadan ziyaretçilere sunmanın gururunu yaşadık. Yeni ürünlerimiz ile giderek güçlenen ürün portföyümüz, tüm ihracat pazarlarımızda daha güçlü bayilerle çalışmamıza ve müşterilerimizin beklentilerine daha iyi cevap vermemize olanak sağlayacak. Fuarda standımızı ziyaret eden ve ilgi gösteren tüm paydaşlarımıza HİDROMEK ailesi adına teşekkür ederim.”

HİDROMEK’in fuarda sergilediği yeni ürünlerinin öne çıkan özellikleri ise şöyle:

DAHA HIZLI, DAHA ÜRETKEN VE DAHA VERİMLİ: YENİ H4 SERİSİ

Yüksek performans sunan HİDROMEK’in yeni H4 Serisi ekskavatörleri, seriliği ile ön plana çıkıyor. Hidrolik silindirlerin çapı değiştirilerek çalışma hızı artırılan H4 Serisi’nde istenilen güce ulaşmak için maksimum hidrolik sistem basıncı geliştirildi. Bu iyileştirmeler ile daha hızlı, daha üretken ve daha verimli şekilde üretilen H4 Serisi, daha az yakıtla daha fazla iş üretiyor. Bu sayede, HİDROMEK ekskavatörler artık her zamankinden daha fazla kazanç sağlıyor.

Tasarım sürecinde operatörün makineyi kolay kullanması amaçlanan H4 Serisi’nde, kapasitesi artırılan elektronik sistem ile makine durum tespiti ve ilave donanımların entegrasyonu kolaylaşıyor. ROPS & FOPS standardına sahip H4 kabinleri maksimum güvenlik ve dayanıklılık sunmak üzere tasarlanıp, üretiliyor. İş güvenliğine özel önem verilerek tasarlanan H4 Serisi, sağ ve arka kameralarda kör noktayı en aza indirerek mükemmel görünürlük sağlıyor. Ayrıca, LED farları ile gece görüş kapasitesini önemli ölçüde iyileştiriyor. Yeni seri makinelerde bulunan kırmızı renkli tutamaklar ve uyarı etiketleri de operatör güvenliğini üst seviyeye taşıyor. Bu özellikler ile iş kazalarının yaşanmaması hedefleniyor. Ayrıca, yeni seride, radyo entegre edilmiş ve çoklu dil seçeneği sunan 8” display ünite ve görüntü kalitesi artırılmış geri görüş kamerası da bulunuyor.

ÇOK YÖNLÜ KULLANIMI İLE ŞEHRİN AKILLISI; HMK 145 LC SR

Dinamik ve keskin çizgileri ile HİDROMEK’in tasarım dilini yansıtan HMK 145 LC SR kısa kuyruk paletli ekskavatör, güçlü ve dinamik bir tasarıma sahip. Şehir içi ve dar alanlarda hem güçlü hem de hassas çalışmak, tüm alanlarda ve koşullarda güvenliği artırmak için üretilen HMK 145 LC SR, iki parçalı bom tipi ve kompakt yapısıyla kısa bir dönüş yarıçapına sahip. Bu sayede, inşaat, peyzaj, malzeme döşeme ve tesviye işleri için özellikle dar alanlarda tercih ediliyor.

HMK 145 LC SR ayrıca farklı ataşman seçenekleriyle kullanıcıyla çok yönlü kullanım sağlıyor. Kompakt yapısı ve güçlü şasisi ile HMK 145 LC SR maksimum performans sağlıyor. Kompakt olduğu kadar rahat olan kabini ROPS özelliği ile operatör için güvenli bir alan sağlıyor. Operatörün kendisini ofisteki gibi konforlu ve rahat hissetmesi, ayrıca makineyi kolay kullanması amacıyla Opera Kontrol Sistemi kullanılan HMK 145 LC SR, ergonomik olarak tasarlanmış büyük dokunmatik ekranı ve 2 joystik konsolu ile kolay ve güvenli kullanım sağlıyor. Mükemmel bir kabin görüşüne sahip HMK 145 LC SR’nin kolay servis ve bakım imkanı sunan kalkar kabini, hidrolik ekipmanlara hızlı erişim sağlıyor.

%100 ELEKTRİKLİ KOMPAKT EKSKAVATÖR “HICON 7 W”: AKILLI, EKONOMİK VE ÇEVRE DOSTU

Geleceğin elektrikli araçlar kategorisinde uzmanlaşmayı hedefleyen HİDROMEK, bu kategori için yeni bir alt marka oluşturdu. Bu hedef doğrultusunda; akıllı, ekonomik ve çevre dostu olan HİCON 7 W, %100 elektrikli bir şehir ekskavatörü olarak geliştirildi.

HİCON 7 W elektrikli ekskavatörün sadece motoru değil, tüm sistemi standart makineden farklılıklar gösteriyor. Elektrikli motora ve bataryaya sahip HİCON 7 W’da hidrolik sistem de buna göre tasarlandı. Enerjisini yeni nesil Lityum-ion bataryalarda depolayan HİCON 7 W’da, araç ve kullanıcı güvenliğini sağlamak için bataryaların bulunduğu yüksek voltaj (HV) alanı araç arkasında muhafaza altına alındı. Diğer servis noktaları da istenildiği an kolayca ulaşılması için elektrikli kaput altında toplandı.

HİCON 7 W Bir Şehir Ekskavatörü

Yüzde 100 elektrikli HİCON 7W, sahip olduğu elektrik motoru sayesinde, daha sessiz, daha verimli ve çevre dostu olmasıyla öne çıkıyor. Sıfır emisyonlu olması ve kompakt boyutları ile çevresel etkiyi azaltan HİCON 7W, şehrin birçok noktasında kolaylıkla kullanılabiliyor. HİCON 7 W kullanıcılarına binaların içinde, bahçelerde ve parklarda, şehir içi şantiyelerde, tünellerde ve yer altında çalışma imkânı sunuyor.

Yakıt Alımında Yeni Trend:

Şarj Yakıt tüketiminin olmaması, verimli güç tüketimi sağlayan motoru ve bakım maliyetlerinin düşük olması HİCON 7 W’yu ekonomik kılıyor. Tek şarjla 8 saat kullanım sağlayan HİCON 7W’da bulunan standart soket makinenin kendi kendini şarj etmesini sağlıyor. Araç şarj istasyonlarında kolaylıkla 3 saatte tam şarj olan HİCON 7 W, hızlı şarj ile 30 dakika içinde de şarj olabiliyor. Ayrıca, uygun prizlere evde veya garajda da şarj edilebiliyor.

Şehrin Nabzını Tutar!

Yüksek teknoloji ürünü ve akıllı HİCON 7W, sahip olduğu arka ekranı ile çevresiyle etkileşim kurabiliyor. Dünyada ilk ve tek HİCON’da bulunan, “Güvenli Çevre Sistemi” ile güvenli sürüş için çevresine arka ekranı ile bilgi aktarıyor. Çalışma esnasında arka tarafına yaklaşan bir araç veya insan olduğunda ekranında uyarı yazısı çıkıyor. “Çevre Güvenlik Sistemi” sayesinde, çevresini kötü hava koşullarında uyarmaya devam ediyor. Hızını yine bu ekrandan bildiriyor. Ayrıca ani fren gibi durumlarda da arkasından gelen sürücüleri arka ekranı ile uyarabiliyor. HİCON 7W, üzerinde bulunan güneş pilleri sayesinde, “Güvenli Uyku Modu” sistemi ile uyku modunda dahi arka bilgi ekranından şehre bilgi aktarmaya devam ediyor. Bu solar sistemi ile 24 saat arka ekran kullanılabiliyor ve buradan tarih, hava durumu gibi bilgilerin gösterimi sağlanabiliyor. HİCON 7 W, kendinden 5 metre uzaklıkta sağladığı lazer çizgi ile kendisine fazla yaklaşan kişinin veya aracın dikkatini de çekebiliyor.

Kapıları Teknolojiye Açılıyor!

Sahip olduğu yardımcı sistemler sayesinde HİCON 7 W’yu kullanmak oldukça kolay ve kullanışlı. Tıpkı bir şehir otomobili ferahlığındaki kabininde ergonomik joystiklerle bütün kullanım fonksiyonlarına kolayca ulaşılabiliyor. 8” (inch) dokunmatik bilgi ekranı sayesinde aracın bilgileri kontrol edilebiliyor, ayarları kişiselleştirilebiliyor ve çalışma ortamına yine bu ekran sayesinde hakim olabiliyorsunuz.

MAKSİMUM ÇEŞİTLİLİK VE PERFORMANS SUNAN YENİ TOPRAK SİLİNDİRLERİ

Çok yönlü makineler olan HMK 110 CS ve HMK 130 CS toprak silindirleri; kamu hizmetleri, yol inşaat işleri, büyük konutların şantiye hazırlığı gibi birçok uygulamada kullanılabiiyor. HİDROMEK’in sağlam çelik konstrüksiyon tecrübesi ile üretilen kompaktörlerde yüksek kalitede komponentler kullanılıyor. HMK 110 CS ve HMK 130 CS güçlü şasileri ile kalite ve dayanıklılık sunuyor. Çeşitli uygulamalar ile maksimum kullanılabilirlik sağlanan HİDROMEK’in yeni toprak silindirleri verimli ve yüksek performans ile çalışma imkanı sağlıyor.

Yeni toprak silindirler, tasarımlarında operatörün kendini özel hissetmesini sağlayacak özellikleri ile ön plana çıkıyor. Ferah bir görünüm için kabin içerisinde kahverengi tonlarının kullanımı, geniş görüş açısı sağlayan büyük camlar, klima ve multimedya kontrolü sağlayan 8” dokunmatik ekran ve ağır hizmet tipi klima özelliği ile toprak silindirlerde operatöre kabin içinde üstün bir konfor sunuluyor. Sağa ve sola kolaylıkla hareket ettirilebilen tablet tutucu da yine operatör konforu düşünülerek tasarlanan özelliklerden biri. Ayrıca, monoblok olarak tasarlanan açılabilir kaputu ile toprak silindirler servis kolaylığı da sunuyor.

YÜKSEK VERİMLİLİK VEDÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ İLE ÖNE ÇIKAN HMK 635 WL

Yüksek motor gücü, performans değerleri ve ağır çalışma koşullarında seriliği ile dikkatleri üzerine çeken HMK 635 WL, Faz-5 motoruyla daha çevreci ve daha üretken. HMK 635 WL, Mercedes motoru ile çevrim süresini kısaltıyor ve kısa sürede yüksek yükleme olanağı sunuyor. Yüksek verimlilikle çalışan ve az yakıt tüketen HMK 635 WL, yüksek koparma kuvveti, kaldırma kapasitesi ve çekiş gücü ile öne çıkıyor.

HMK 635 WL sıklıkla maden ve taş ocağı işletmelerinde, beton santralleri ve endüstriyel uygulamalarda kullanılıyor. HMK 635 WL’nin ROPS / FOPS sertifikasına sahip ergonomik operatör kabini güvenliği ön planda tutuyor. HMK 635 WL; sarsıntısız yol yürüyüş sistemi, koltuk ısıtması, geri görüş kamerası, dokunmatik ekranı, elektrik kontrollü ve ısıtmalı aynalarıyla operatöre konforlu bir çalışma ortamı ve kullanım kolaylığı sunuyor.

Özgün tasarıma sahip HMK 635 WL, arka kısmında konumlanan motoru ile daha dengeli. Ayrıca, HMK 635 WL, zemin seviyesinden kolayca erişilebilen tek parçalı elektrikli kaputu ve makinenin arkasında bulunan basamağı sayesinde kolay servis imkanı da sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina