Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - HİDROMEK, eğitimde özel sektörün Avrupa’daki öncüsü oldu
HİDROMEK, eğitimde özel sektörün Avrupa’daki öncüsü oldu

HİDROMEK, eğitimde özel sektörün Avrupa’daki öncüsü oldu

2005 yılından bu yana devam eden Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi (SİMEP) kapsamında yaptığı çalışmalarla Avrupa Çıraklık Birliği’ne (EAfA) kabul edilen ilk özel Türk firması olan HİDROMEK, birliğin 14 – 18 ekim tarihleri arasında gerçekleşen Mesleki Beceriler Haftası kapsamında düzenlediği yarışmada; 'Avrupa'da Çırak Yetiştirmede Büyük Firmalar' kategorisinde 'Mesleki Eğitim Mükemmellik Ödülü'nü kazandı.

Kazananın jüri oylaması ve halka açık oylama sonuçları ile belirlendiği yarışmada, kazanan firmalar 17 Ekim 2019 tarihinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Törene Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bozkurt, HİDROMEK Greyder Mühendislik Müdürü İlhan Varol ve HİDROMEK Mesleki Eğitim Yöneticisi Hayri Akguş, proje kapsamında HİDROMEK’te mesleki eğitimi devam eden öğrencisi ile birlikte katılım sağladı. Ödülü Hayri Akguş, Avrupa Komisyon üyesi Marianne Thyssen’in elinden teslim aldı.

“SİMEP kapsamında 178 kişi istihdam edildi”

Törene katılan HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bozkurt, yaptığı değerlendirmede; "HİDROMEK, eğitime büyük önem veren ve bu yönde çalışmalar yapan bir firma. Stratejik insan kaynakları planımız doğrultusunda, gelecekteki teknik kadrolarımızda bizimle çalışacak ekip arkadaşlarımızın yetişmesine yönelik, eğitim kurumları ile iş birliği projeleri yürütüyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz SİMEP projemiz ile firmamızda 9. sınıfı tamamlayan öğrenciler, çeşitli testlere tabi tutularak beceri ve yeteneklerine uygun alanlara seçiliyor; temel mesleki eğitimin yanı sıra beceri, iş alışkanlığı ve iş disiplini kazanarak iş hayatına hazırlanıyorlar. Ayrıca öğrencilerin sosyal gelişimlerine yönelik etkinlikler, kişisel gelişimlerine yönelik seminerler düzenleniyoruz. MEB, ASO ve ASO I. OSB ile ortak yürütülen projenin kurucu firması, öncüsü ve en aktif uygulayıcısı olan firmamızda bugüne kadar 200’ü aşkın öğrenci eğitim gördü ve 178 kişi istihdam edildi. SİMEP kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımızla Avrupa Çıraklık Birliği’ne (EAfA) Türkiye’den özel sektörde üyeliği resmileşen ilk firma olduk. Şimdi de eğitim alanında yaptığımız bu çalışmalar ile birliğin düzenlendiği yarışmada ödül almaya hak kazandık. Avrupa'da ülkemizi başarı ile temsil etmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina