Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - HİDROMEK eğitime desteğe devam ediyor
HİDROMEK eğitime desteğe devam ediyor

HİDROMEK eğitime desteğe devam ediyor

Eğitime verdiği önemle de bilinen iş makinesi üreticisi HİDROMEK, Hacettepe Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Ortak yürütülecek staj ve projeler ile birlikte sektörde ihtiyaç duyulan yetkinliğe sahip insan kaynağı yetiştirilmesi amaçlanıyor.

HİDROMEK, üniversiteler ile iş birliği programlarına devam ediyor. HİDROMEK, daha önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile imzalanan protokoller ile “İş Makineleri Opsiyon Programı” kapsamında iş makineleri tasarımı ve üretimine yönelik mühendislik öğrencilerine özel staj ve eğitim programları sağlıyor. Bunun yanı sıra mesleki eğitim kapsamında meslek liseleri ve meslek yüksekokulları ile de iş birlikleri gerçekleştiren HİDROMEK, geçtiğimiz günlerde bir protokole daha imza attı.

7 Mayıs 2019 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Rektörlük binasında gerçekleşen imza töreninde iş birliği protokolünü; Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk ÖZEN ve HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa BOZKURT imzaladı. Törene Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Y. GÜLSOY, Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet PINAR, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Candan GÖKÇEOĞLU, Hacettepe ASO 1. OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan KARAYİĞİT, Hacettepe ASO 1. OSB Meslek Yüksekokulu akademisyenleri, HİDROMEK Stratejik Yönetim Direktörü Merih ÖZGEN, Mühendislik ve Üretim Müdürleri Muharrem YAZICI, Ferhan FIÇICI, Yaşar DOĞRUER, İlhan VAROL, Mehmet ZEYBEK, Tasarım Stüdyo Müdürü Hakan TELIŞIK, İnsan Kaynakları Müdürü Eliz Sahillioğlu, AR-GE Teknik Destek Yöneticisi Aykut DİLDEN, İşe Alım, Eğitim ve Organizasyon Geliştirme Yöneticisi Mihrican BEKTAŞ, Mesleki Eğitim Yöneticisi Hayri AKGUŞ katılım sağladı.

HİDROMEK’te istihdam önceliği

İş birliği doğrultusunda, Makine, Elektrik ve Endüstri Ürünleri Tasarımı programlarını kapsayan 2019 yılı öğrenci seçimleri de tamamlandı. Mesleki yeterlilik ve beceri testlerinin uygulanması ve mülakatlar ardından seçilen öğrenciler HİDROMEK’ in düzenleyeceği teorik ve uygulamaya yönelik eğitimlere katılımın yanı sıra uzun süreli, özel staj programlarına devam etme fırsatına sahip olacak. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere HİDROMEK’te istihdam önceliği sağlanacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina