Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - HİDROMEK mermer ocaklarına özel çözümler sunuyor
HİDROMEK mermer ocaklarına özel çözümler sunuyor

HİDROMEK mermer ocaklarına özel çözümler sunuyor

Son derece zorlu saha şartlarının hâkim olduğu Türkiye’deki mermer ocaklarının önemli bir çözüm ortağı olan HİDROMEK, ürünlerinin yüksek dayanıklılık, verimlilik, performans, yakıt tasarrufu ve konfor özelliklerinin yanı sıra müşterilerine güçlü bir servis desteği de sunuyor.

Mermer ocaklarında ağırlıklı olarak firmanın HMK 370 LC HD, HMK 490 LC HD, HMK 490 R paletli ekskavatörleri, HMK 210 W lastikli ekskavatörü ve kazıcı yükleyicileri kullanılıyor.

Performans, dayanıklılık ve ekonomi bir arada

Güçlü motorlarıyla özellikle mermer ocaklarında ihtiyaç duyulan ekstra performansı sunan HMK 370 LC HD ve HMK 490 LC HD paletli ekskavatörler, takılan riper ataşmanı ile kesilen büyük mermer bloğun ayrılması ve devrilmesi, mermer kütlenin daha küçük parçalara bölünmesi ve kamyona yüklenmek üzere taşınması işlerinde kullanılıyor.

HİDROMEK ekskavatörler, sahip olduğu sağlam konstrüksiyon yapısı, ağır saha şartlarında dahi sunduğu üstün performansı ve sağladığı yakıt tasarrufu ile öne çıkıyor. Makinelerdeki 4 adet güç modu ve 3 adet çalışma modu, dizel motor ve hidrolik pompa arasındaki eşleşmeyi en doğru şekilde sağlıyor ve makine işin gereklerine en uygun şekilde, yüksek performanslı ve ekonomik olarak çalışıyor.

HİDROMEK makinelerde bom, arm, kepçe, yürüyüş takımları, alt ve üst şasi olmak üzere tüm konstrüksiyon ağır hizmet tipi olarak üretiliyor. Bu sayede makineler en zorlu iş koşullarında dahi sorunsuz ve sürekli çalışma imkânı sağlayarak kullanıcısına maksimum verimlilik sunuyor.

Ayrıca standart olarak sunulan Otomatik Stop Sistemi; ayarlanabilir rölanti ve stop süreleri ile makine rölantiye geçtikten sonra motoru otomatik durdurarak yakıt tasarrufu sağlıyor. İşletme maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olan bu sistem aynı zamanda çevrenin korunmasına da katkı sağlıyor.

Operatörlere ofis konforu

HİDROMEK iş makinelerinde, operatörün kendini ofis ortamındaki gibi konforlu ve rahat hissetmesi, makineyi kolaylıkla kullanabilmesi amaçlanıyor. Operatör ihtiyaçlarına tam anlamıyla karşılık verebilen konforlu kabin, ergonomik koltuk ve ön konsol, uzun çalışma saatlerinde operatörlere daha rahat bir çalışma ortamı sunulmasını, operatörün verimliliğinin artırılmasını sağlıyor. Ayrıca HİDROMEK ekskavatörlerdeki takozlar titreşimi emerek kabine iletilmesini engelliyor. Operatörün makineyi kolaylıkla kullanabilmesi amacıyla HİDROMEK ekskavatörlerde bulunan Opera (Operatör Ara Yüzü) ile birçok fonksiyon kontrol edilebiliyor.

Bunun yanı sıra, telematik sistem HİDROMEK Smartlink, kullanıcının bilgisayar ve cep telefonu aracılığı ile makine konumuna ve teknik bilgilerine kolayca ulaşmasını sağlıyor. Kullanıcılar, Smartlink ile yakıt tüketim değerlerini, kullanım sürelerini, rutin bakım zamanını ve makinenin konumunu takip edebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, HİDROMEK Smartlink uygulaması ile yakındaki tüm servis noktalarının iletişim bilgilerine ve yol tarifine kolayca ulaşabiliyor.

Mermer ocaklarının zorlu çalışma şartları göz önünde bulundurularak birçok güvenlik özelliği ile donatılan HİDROMEK ekskavatörlerde bulunan güvenli ve konforlu operatör kabini ve paletleri koruyan yürüyüş takımı korumaları bu özelliklerin başında geliyor. Ekskavatörler, ayrıca, kova, riper ve panter gibi mermere uygun farklı ataşmanların hızlı değişimini ve kolay kullanımını sağlıyor.

Mermer şantiyelerine özel makinelerle alternatif çözümler

Mermer sahalarında kullanılan ve tasarımı Türkiye’de ilk olan HMK 490 R paletli ekskavatörün bomu ve armı özel olarak üretiliyor. Kullanılan malzemeler ile ağırlığı artırılan HMK 490 R, sıyırma işlerinde kontrollü patlatma ve kırıcı olmadan kısa sürede daha fazla iş yapılmasına imkân sağlıyor. Kırıcı ataşmanı kullanmak yerine, riper ataşmanına sahip olan HMK 490 R ile çalışmak daha kısa sürede daha fazla iş sağlıyor, maliyeti azalttığı için kullanıcısına daha fazla avantaj sunuyor.

Zorlu şartlara sahip mermer ocaklarında dayanıklı yapısıyla tercih edilen HMK 210 W lastikli ekskavatör ise güçlendirilmiş arm ve bom yapısı ile mermer ocaklarında kırıcı ile yapılan işleri üstlenebiliyor. Kademe geçişlerini hızlıca yapabilen HMK 210 W bakım masraflarını da azaltıyor. HMK 210 W düşük tonajlı yapısıyla düşük yakıt tüketimi sunuyor.

Mermer ocaklarının ayrılmaz bir parçası olan HİDROMEK kazıcı yükleyiciler ise kanal açma işlerinde ve yakıt, yedek parça gibi gerekli malzemelerin taşınmasında büyük kolaylık oluşturuyor.

 

HİDROMEK:

“Mermer ocaklarının uzun yıllardır tercihi olan HİDROMEK, ağır çalışma şartlarına dayanıklı, yakıt tasarrufu sağlayan ve üstün performans sunan iş makineleri ve yaygın ve etkin satış sonrası hizmetleri ile kullanıcılarına mermer sahalarında kesintisiz ve verimli çalışma imkânı sağlıyor. HİDROMEK, yurt içinde 8 adet bölge servis merkezi ve 55 özel yetkili servis noktası olmak üzere toplam 63 noktadan hızlı, güvenilir ve ekonomik servis ve yedek parça hizmeti sağlıyor. HİDROMEK, yüzde 99 yedek parça bulunabilirliği ve Türkiye’de çalışan herhangi bir HİDROMEK iş makinesine en fazla 100 km mesafede servis hizmeti hedefi ile çalışıyor.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina