Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - HİDROMEK, mesleki eğitimdeki başarısıyla Avrupa’da bir ilke imza attı
HİDROMEK, mesleki eğitimdeki başarısıyla Avrupa’da bir ilke imza attı

HİDROMEK, mesleki eğitimdeki başarısıyla Avrupa’da bir ilke imza attı

Mesleki eğitime büyük önem veren ve bu kapsamda gerek meslek liseleri gerekse üniversitelerle işbirlikleri yapan HİDROMEK, ‘Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi’ (SİMEP) kapsamındaki çalışmalarıyla Avrupa Çıraklık Birliği’ne (EAfA) üyeliği kabul edildi. HİDROMEK böylece, Türk iş makineleri sektöründen EAfA’ya üyeliği resmileşen ilk şirket oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Sanayi Odası 1’inci Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi’ (SİMEP), ülke çapında mesleki eğitim alanında hayata geçirilen önemli projeler arasında yer alıyor. SİMEP ile eğitimlerinin teorik bölümünü meslek liselerinde sürdüren öğrencilerin, sanayi şirketlerinde pratik eğitim alarak mesleki beceri kazanması amaçlanıyor. Programın sonunda başarılı olan öğrenciler istihdam ediliyor. SİMEP ile nitelikli işgücü ihtiyacının artırılmasını ve sanayi alanında işgücü ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. SİMEP kapsamında, 2005 yılından bu yana, HİDROMEK’te 213 kişi mesleki eğitimini tamamladı ve 178 kişi istihdam edildi. Halen 92 SİMEP mezununun HİDROMEK’te çalışmaya devam ettiği belirtiliyor.

Avrupa Çıraklık Birliği (EAfA) hakkında


Hükümetleri; işletmeler, odalar, mesleki eğitim ve öğretim sağlayıcıları, düşünce kuruluşları ve diğer kilit paydaşlarla bir araya getiren bir platform olan EAfA, 2013 yılında, Avrupa Sosyal Ortaklar, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konsey Başkanlığı’nın ortak deklarasyonuyla kuruldu. Birlik, çıraklık imajının ve kalitesinin güçlendirilmesi hedefiyle faaliyet gösteriyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina