Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - HİDROMEK Türkiye sanayisindeki güçlü yükselişini sürdürüyor
HİDROMEK Türkiye sanayisindeki güçlü yükselişini sürdürüyor

HİDROMEK Türkiye sanayisindeki güçlü yükselişini sürdürüyor

Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK, Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşları listelerinde de yükselmeye devam ediyor.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ (İSO 500) 2021 araştırması, şirketlerin bir önceki yıla ait üretimden satışlar verilerine dayanarak hazırlanıyor. Firmalar aynı zamanda net satışlar, brüt katma değer, öz kaynak ve ihracat gibi kriterlere göre de sıralanıyor.

İSO 500 2021 araştırmasında, kamu kuruluşları ve özel sektör birlikte değerlendirilerek hazırlanan genel sıralamada 31 basamak yükselerek 125’inci sıraya yerleşen HİDROMEK, öz kaynak sıralamasında 27’nci, ihracatta ise 83’üncü oldu. HİDROMEK, sadece özel şirketler arasında yapılan sıralamada ise 30 basamak yükselerek 118’inci sırada yer aldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından üretimden satışlar kriterine göre hazırlanan ‘100 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde ise HİDROMEK, bir önceki yıla göre 4 basamak yükselerek 26’ncı oldu.

1.400 dönüm parsel üzerine dev Üretim Üssü

HİDROMEK, dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da yer alan altı üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici, motor greyder ve toprak silindiri üretiyor.

Ankara Sanayi Odası 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde 1.400 dönümü aşkın sanayi parseli üzerinde HİDROMEK Üretim Üssü’nün inşasına devam eden HİDROMEK, burada ilk olarak faaliyete geçen komponent fabrikasında daha önce ithal ettiği şanzıman, aks, hidrolik redüktör ve hidrolik silindir gibi ana komponentlerin üretimini büyük ölçüde kendi bünyesinde yapıyor. Aynı alanda ekskavatör üretim fabrikasının inşası da devam ediyor. HİDROMEK’in bugün 6 kıtada 100’ün üzerinde ülkede makineleri çalışıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina