Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - HİDROMEK, Türkiye’nin en çok Ar-Ge yatırımı yapan firmaları arasında
HİDROMEK, Türkiye’nin en çok Ar-Ge yatırımı yapan firmaları arasında

HİDROMEK, Türkiye’nin en çok Ar-Ge yatırımı yapan firmaları arasında

2013 yılından bu yana hazırlanan ve Türkiye’de Ar-Ge faaliyetlerindeki gelişiminin nabzını tutan “Ar-Ge 250” araştırmasının bu yılki sonuçları açıklandı.

HİDROMEK, 2019 yılındaki Ar-Ge yatırımları ile Türkiye’de en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk 250 firma arasında, geçen yıla kıyasla 2 basamak yükselerek 37’nci oldu. HİDROMEK, listede devam eden Ar-Ge proje sayısına göre 7’nci olurken, Ar-Ge Merkezinde çalışan lisans ve lisansüstü personel sayısına göre 38’inci oldu.

Sektörün ilk Ar-Ge merkezini kurdu

2014 yılında, Türkiye’nin 157’nci, iş ve inşaat makineleri sektörünün ilk teknoloji ve Ar-Ge merkezini kuran HİDROMEK, Ar-Ge faaliyetlerini geliştirmek ve ürün gamını zenginleştirmek için 2018 yılında 2’nci Ar-Ge merkezini faaliyete geçirdi. HİDROMEK, 3 bin metrekarelik ofis, test ve prototip atölye alanı ve 168 personeli ile iş ve inşaat makineleri sektörüne yeni ve teknolojik ürünler kazandırmaya devam ediyor.

HİDROMEK Teknoloji ve Ar-Ge Merkezleri bünyesinde TÜBİTAK destekli projeler, üniversite- sanayi iş birliği çalışmaları ile katma değeri yüksek elektrik ve elektronik kontrollü makine tasarım ve geliştirme faaliyetleri yürütülüyor.

Dünyada üretilen ilk lastik tekerlekli yüzde yüz elektrikli ekskavatörü HICON 7W’yu geliştirme faaliyetlerine devam eden HİDROMEK, otonom, yarı otonom, elektrikli ve hibrit makineleri geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarını da sürdürüyor.

Listede savunma sanayinin ağırlığı

Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” araştırmasına göre 2019 yılında en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirket, 3 milyar 14 milyon lira ile Ar-Ge alanındaki harcamalarını geçtiğimiz yıla göre yüzde 91,2 artıran TUSAŞ oldu. Ar-Ge 250 Araştırması’nın ilk 10’unda savunma ve havacılıktan 5, otomotivden 3, beyaz eşyadan 1, telekomdan 1 şirket yer alırken; ilk 50’de ağırlığını hissettiren sektör yine savunma sanayii oldu. Araştırmada savunma sanayinin yıldızları ASELSAN ve ROKETSAN, TUSAŞ’la birlikte ilk üçte yer alan isimler oldu.

Rapor; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimler ile Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalardan yola çıkılarak hazırlanıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina