Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - HİDROMEK, TÜRKİYE’NİN 180. EN BÜYÜK ÖZEL ŞİRKETİ OLDU
HİDROMEK, TÜRKİYE’NİN 180. EN BÜYÜK ÖZEL ŞİRKETİ OLDU

HİDROMEK, TÜRKİYE’NİN 180. EN BÜYÜK ÖZEL ŞİRKETİ OLDU

Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK, Capital Dergisi’nin hazırladığı “Capital 500 - Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi” araştırmasında 180. sırada yer aldı. Şirketlerin önceki yıla ait ciroları baz alınarak hazırlanan araştırmada, geçen yıla kıyasla 23 basamak yükselen HİDROMEK, makine sektöründe de 3’üncü oldu.

Kuruluşunun 45’inci yılında, 6 kıtada 100’den fazla ülkede makineleri çalışan HİDROMEK, dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da yer alan toplam 6 üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici, motor greyder ve toprak silindiri üretiyor. HİDROMEK, AR-GE ve mühendislik çalışmalarıyla ürün yelpazesini sürekli olarak genişletiyor. En son dördüncü nesil, yeni K4 Serisi kazıcı yükleyicileri tanıtan firma, ayrıca mini kazıcı yükleyici ve midi ekskavatörünü de sektörle buluşturmuştu.

Yeni ürün geliştirme çalışmalarının yanı sıra, bünyesindeki iki AR-GE merkezi ile otonom, hibrid ve yeni nesil makinelere yönelik projeler yürüten HİDROMEK, Türkiye’de sektörünün sayılı tasarım stüdyolarından biri olan HİDROMEK Tasarım Stüdyo’nun yaptığı çalışmalarla bugüne kadar uluslararası prestije sahip toplam 32 adet tasarım ödülünün de sahibi oldu.

Daha önce ithal edilen komponentler artık Ankara’da üretiliyor

Ankara Sanayi Odası 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde 1400 dönümü aşkın sanayi parseli üzerinde HİDROMEK Üretim Üssü’nün inşasına devam eden HİDROMEK, burada ilk olarak faaliyete geçen komponent fabrikasında daha önce ithal ettiği şanzıman, aks, hidrolik redüktör ve hidrolik silindir gibi ana komponentlerin üretimini büyük ölçüde kendi bünyesinde yapıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina