Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - HİDROMEK’in Ar-Ge gücü Avrupa inşaat sektörüne çözüm sağlayacak
HİDROMEK’in Ar-Ge gücü Avrupa inşaat sektörüne çözüm sağlayacak

HİDROMEK’in Ar-Ge ve yenilikçilik gücü Avrupa inşaat sektörüne çözüm sağlayacak

HİDROMEK’in tek Türk ortağı olduğu uluslararası BEEYONDERS projesi, Avrupa Birliği, Ufuk Avrupa Programı (Horizon Europe) kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Toplam 42 ay sürecek BEEYONDERS projesi, Avrupa inşaat sektörünün karşılaştığı sorunlara teknolojik çözümler üretilmesini hedefliyor. HİDROMEK, geliştireceği otonom ve uzaktan kumandalı HMK 635 WL lastikli yükleyici ile projeye destek verecek.

Avrupa Birliği 9’uncu Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa, 2021-2027 yılları arasında 95,5 milyar Avro'luk bütçeyle bilim ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesini hedefliyor.

9 ülkeden 23 katılımcı gücünü birleştiriyor

Destek almaya hak kazanan BEEYONDERS Projesi (Breakthrough European Technologies Yielding Construction Sovereignty, Diversity & Efficiency of Resources), Ufuk Avrupa Programı çerçevesinde “Hedef 1: İklim Nötr, Döngüsel ve Dijital Üretim” alanında yer alıyor.

Türkiye’den tek katılımcı üye olan HİDROMEK’in yanı sıra projenin İspanya, İtalya, Belçika, Fransa, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya ve Hollanda’dan üniversiteler, araştırma kuruluşları, büyük ölçekli şirketler, KOBİ’ler, kamu kuruluşları ve derneklerden oluşan toplam 23 ortağı bulunuyor.

Otonom ve uzaktan kumandalı HMK 635 WL geliştirilecek

BEEYONDERS projesi ile otonom araçlar, işbirlikçi robotik, katmanlı üretim, dijital ikiz ve yapay zekâ gibi ileri teknolojilerin gerçek inşaat senaryolarında tasarımı, geliştirilmesi ve entegrasyonu çalışmaları yürütülecek.

HİDROMEK, projenin önemli ayaklarından biri olan otonom ve uzaktan kumandalı lastikli yükleyiciyi geliştirecek. HMK 635 WL üzerinden geliştirilecek olan otonom yükleyici, zorlu tünel ve yol çalışmalarında gelişmiş sürüş ve yükleme-boşaltma performansı gösterecek.

Bu doğrultuda yol planlama, nesnelerden kaçınma gibi modülleri içerecek eksiksiz bir yazılım seti geliştirilecek. Lazer radarı teknolojisi (LiDAR) ve kameralar, nesneleri algılamak ve ortamdaki diğer makinelerin yerini belirlemek için yükleyiciye entegre edilecek.

“Ar-Ge ve yenilikçilik gücümüzün önemli bir göstergesi”

Proje Sorumlusu ve HİDROMEK Kazıcı Yükleyici ve Lastikli Yükleyici Mühendislik Müdürü Ferhan Fıçıcı şunları söyledi:

Akıllı, çevreye saygılı ve enerjisini verimli kullanan iş makineleri geliştirmeyi önemseyen HİDROMEK, geliştirdiği yüzde 100 elektrikli lastikli ekskavatör HICON 7W’nın ardından yarı otonom, elektrikli ve hibrit makineler için Ar-Ge faaliyetlerine devam etmektedir.

HİDROMEK’in, uluslararası Ufuk Avrupa Programı tarafından destek almaya hak kazanan BEEYONDERS projesinde yer alması, Ar-Ge ve yenilikçilik gücünün önemli bir göstergesidir. İlerleyen süreçlerde bu platformda daha nice projelere imza atmayı hedefliyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina