Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - HMF Makina güvencesiyle sunulan Kramer mini yükleyiciler sektördeki alışkanlıkları değiştirecek
HMF Makina güvencesiyle sunulan Kramer mini yükleyiciler sektördeki alışkanlıkları değiştirecek

Ürün gamına kısa bir süre önce Almanya’nın önde gelen mini yükleyici, teleskobik yükleyici ve telehandler markası Kramer’i dâhil eden HMF Makina, ilk teslimatını Muğla Bodrum merkezli Uğur Yapı Ticaret’e gerçekleştirdi. Uğur Yapı Ticaret, dar alanda gerçekleştirdiği kum yükleme ve tuğla indirme işlemlerinde, Kramer 5035 mini yükleyicinin ciddi hareket kabiliyeti sağlayan 4 tekerlekten dönüş özelliğinden faydalanıyor.

Kramer, lastikli mini yükleyici ürün grubunda kova kapasiteleri 0,35 metreküp ile 1,15 metreküp, çalışma ağırlıkları ise 1.670 kilogram ile 6.100 kilogram arasında değişen ürünler sunuyor. 0,35 metreküp kova ve 1.670 kilogram çalışma kapasitesi özellikleriyle en kompakt yapıya sahip 5035 modeli, kamyon yükleme işlemlerinde 4 metre çapındaki alanda rahatlıkla manevra yapabiliyor. Çok fonksiyonlu joystick, gaz levyesi ve yük stabilizasyon sistemi kontrolünün operatörün rahatlıkla erişebileceği bir şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Tek parça şasi tasarımı sayesinde yüksek stabilite özelliğine sahip makine, kum yığınının üzerinde de rahat bir şekilde çalışabilme imkânı sunuyor.

Hidrolik olarak kontrol edilen bağlanma sistemiyle operatör yerinden kalkmadan farklı ataşmanları takıp çıkarabiliyor. Bu sayede operatörün daha verimli çalışması sağlanıyor. Kramer’in ataşman ürün gamında forklift çatalı, kar küreme bıçağı, trençer, asfalt ve ağaç kesici, kaldırım yerleştirici ve süpürge bulunuyor.

Uğur Yapı Ticaret, inşaat için ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemeleri tedarik ediyor

Temelleri 1996 yılında atılan Uğur Yapı Ticaret, faaliyetlerine hırdavat ve nalbur sektörüyle başladı. Firma, son 5 sene içerisinde yapılanmaya giderek inşaat malzemeleri ve iş güvenliğiyle ilgili çeşitli markaların bölge distribütörlüğünü aldı. Uğur Yapı Ticaret, günümüzde demir, çimento, kum, tuğla gibi kaba malzeme olarak tabir edilen ve bir inşaat için ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemeleri tedarik edebilecek bir konumda bulunuyor.

Uğur Yapı Ticaret'in Sahibi Gökhan Özveren

Firmanın sahasında kum stok sahasına indiriliyor, Kramer 5035 ile 10-12 tonluk araçlara yükleme yapılıyor. İlk etapta farklı bir marka mini yükleyici düşündüklerini fakat makinenin 4 tekerleğinin birden dönme özelliği olmadığı için tercih etmediklerini belirten firma sahibi Gökhan Özveren, HMF Makina yetkililerinin Kramer’in özelliklerini samimi bir şekilde anlatmaları sonucu Kramer’de karar kıldıklarını ifade etti. Özveren, “HMF Makina bünyesinde bulunan Hyundai büyük bir marka fakat açıkçası Kramer markasını tanımıyorduk. HMF Makina’ya güvendiğimiz için bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz.” diye konuştu.

Düşük dönüş yarıçaplarının getirdiği avantajlar

5035 modelinin Kramer ürün gamının en mini modeli olduğuna dikkat çeken Gökhan Özveren, makineden son derece memnun olduklarını ifade ederek tercih sebepleri hakkında şu açıklamaları yaptı: “Aslında daha büyük modelini almak isterdik fakat çalışma alanımız oldukça dar olduğu için bu modeli tercih ettik ve makineden gayet memnunuz. Makinenin düşük  dönüş çapı bizim için büyük avantaj. Kumu alıp yukarı kaldırdığında 4 metrelik alan içerisinde dönebiliyor. Son derece rahat bir yükleme şekline kavuştuk. Ayrıca makinede kendinizi güvende hissediyorsunuz. Yükleme yaparken kumu yukarı attığımızda arka tarafı yere değmesine rağmen çalışmaya devam ediyoruz. Çekiş gücü son derece yüksek.”

Röportajın tamamını Forum Makina Ekim 2015 sayısında okuyabilirsiniz...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina