Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - HMF Makina’dan farklı ihtiyaçlara uygun çözümler
HMF Makina’dan farklı ihtiyaçlara uygun çözümler

Sektöre 1993 yılında Hyundai iş makinelerinin distribütörü olarak adım atan HMF Makina, sırasıyla 2003’te Hyundai forkliftlerini, 2004’te Atlet Unicarriers depo içi ekipmanlarını, 2011’de D&A hidrolik kırıcılarını, 2013’te Airo personel yükseltme platformları ile Wanco ışık kulelerini ve son olarak 2015’te Kramer iş makinelerini bünyesine kattı.

HMF Makina Genel Müdür Yardımcısı Reyhan Uğurlu Yücel

Bir araya geldiğimiz HMF Makina Genel Müdür Yardımcısı Reyhan Uğurlu Yücel, ekonomisi büyüyen ve sanayileşen ülkemizin inşaat, taşıma, istifleme ve depolama alanlarında her geçen gün çeşitlenen makine ihtiyaçlarını yakından takip ederek, en kaliteli ürünlerle etkili çözümler sunmayı hedeflediklerini kaydetti. Hali hazırda iş makinesi alanındaki faaliyetlerinin cirolarında en büyük paya sahip olduğunu belirten Yücel, “Fakat ülkemizdeki istif makineleri pazarı da her geçen gün büyüyor. Buna bağlı olarak bundan 3 yıl önce şirket içi yapılanmamızı değiştirerek iş makineleri ve endüstriyel ürünleri birbirinden ayırmıştık. Bununla bir uzmanlaşma sağlayarak her iki alanda büyüyen iş hacmimizi daha sağlam temeller üzerine oturtmuş olduk. Endüstriyel tarafta forklift satışlarımız oldukça başarılı şekilde devam ediyor. Atlet Unicarriers depo içi ekipmanlarımız ve pazarlama departmanımızın uzun pazar araştırmaları neticesinde bünyemize kattığımız Airo personel yükseltici platformlar ile birlikte müşterilerimizin hem endüstriyel tesislerinde hem de şantiyelerinde ihtiyaç duyabilecekleri her türlü makineyi tek elden sağlayabiliyoruz. 2 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Airo ile kayda değer bir pazar payına ulaşmayı başardık” dedi.

23 yılı aşan satış ve satış sonrası hizmet tecrübesi ile sektörde önemli bir bilinirliğe ve yüksek marka imajına sahip olduklarını da ifade eden Yücel, ürün hattını daha da güçlendirmek amacıyla yeni ürün araştırmalarını sürdürdüklerini ve birçok markadan teklif aldıklarını belirtti. Türkiye forklift ve platform pazarlarının 2016’daki ilk iki ayını değerlendiren Reyhan Uğurlu Yücel, “Forklift pazarında yüzde 5 mertebesinde küçük bir artış var. Dizel satışlarında bir artış, akülüde ise azalış var. Ancak ilk iki ay, yıl geneli için büyük bir gösterge değil. Biz 2016’da forklift pazarının geçen yıla yakın bir performans göstereceğini öngörüyoruz. Platform pazarı bundan daha çok büyüyecektir. Her ne kadar henüz yasal düzenlemeler tamamlanmamış olsa da iş güvenliği kuralları artık yüksekte çalışmak için bu araçları kullanmayı zorunlu kılıyor. Bu fırsatı göz ününde tutarak bu alandaki altyapımızı güçlendirdik. IPAF üyesi olduk ve eğitim merkezi sertifikamızı aldık. Operatörlere güvenli platform kullanımı konusunda sertifikalı eğitim vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina