Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Hollanda’nın simge stadyumu Rönesans ile yeniden doğuyor
Hollanda’nın simge stadyumu Rönesans ile yeniden doğuyor

Rönesans Holding’in 2015 yılında bünyesine kattığı, Hollanda’nın 139 yıllık inşaat şirketi Ballast Nedam, ülkenin simge stadyumu Amsterdam ArenA’da gerçekleştirilecek en geniş çaplı renovasyon çalışmasına başlıyor.

Amsterdam ArenA CEO’su Henk Markerink’in de katıldığı imza töreninde konuşan Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil Türkiye için de gurur kaynağı. Bu büyük proje ile uluslararası çapta önemli bir imza daha attık. Rönesans Holding grup şirketlerinden Ballast Nedam’ın kurucuları arasında yer aldığı Amsterdam ArenA ile değerli bir işbirliği içindeyiz. Bu işbirliğini geleceğe de taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Üç aşamadan oluşan proje çerçevesinde 53.196 kişilik kapasitesi değişmeden baştan aşağıya yenilenecek olan Amsterdam ArenA’nın içbükey olan mevcut yapısı dışbükey olacak. Stadyum, yenilenmiş haliyle, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynanacak dört karşılaşmaya da ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en büyük 10 inşaat şirketi arasına girme hedefi

Rönesans Holding, Ballast Nedam’ın 2016’da yaklaşık 760 milyon euro olan cirosunu, 2019’da iki katına çıkarmayı hedefliyor. Satın alma sonrasında Ballast Nedam’a 130 milyon euro sermaye aktardıklarını kaydeden Dr. Erman Ilıcak, şirkete yönelik planları hakkında şu bilgileri verdi: “Buraya küçük işler yapmaya değil, başarı hikayesi yazmaya geldik. Ballast Nedam, köprü ve tünel gibi altyapı projelerinde güçlü bir konumda. Bu bilgi birikimi ve Rönesans markası, farklı pazarlarda ve yeni coğrafyalarda da kullanılabilir. Bununla birlikte, önümüzdeki dört-beş yılın odak noktası, inşaat alanında en fazla umut vaat eden Hollanda olacak. Hedefimiz, 2019’da iş hacmimizi iki katına çıkarmaktır” dedi.

Dr. Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında Rusya St. Petersburg’da kurulan Rönesans Holding, dünyanın 23 farklı ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor. İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteren holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında ENR listesinde 44’üncü, Avrupa’nın ise en büyük 10’uncu müteahhitlik şirketi konumunda bulunuyor.

50 binden fazla çalışanı ile 2015 yılını 2,1 milyar dolar global ciro ve 5,5 milyar dolar aktif büyüklükle kapatan holding, orta vadede inşaat sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 kuruluşu arasına girmeyi hedefliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina