Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Hükümet madenciliğin ek maliyetlerini üstlenecek
Hükümet madenciliğin ek maliyetlerini üstlenecek

Hükümet yeni bir düzenleme ile madenciliğin ve küçük işletmelerin ek maliyetini üstlenecek. Bu kapsamda sadece maden sektörüne yapılacak desteğin 250 milyon liraya ulaşması bekleniyor.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen torba tasarı ile madencilik sektörüne yönelik atılacak destek adımlarına ilişkin alınan kararlar açıklandı. Buna göre, asgari ücretle çalışan sayısının fazla olduğu küçük işletmeler desteklenecek. Prim ve hizmet belgelerinde, 2015 yılı kazancı 2 bin 550 liraya kadar bildirilen sigortalı için işverenin 100 liralık sigorta prim yükünü bu yıl için hazine karşılayacak. Sigorta primini süresinde ödemeyen, çalışanların sigortasını bildirmeyenler, kuruma prim, idari para cezası ve gecikme cezası bulunan işverenler söz konusu destekten yararlanamayacak.

Yeni tasarı ile sosyoekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran iş yerlerine yönelik uygulanan sigorta primi teşvikinde sigortalı çalışan sayısına yönelik sınırlama kaldırılacak. ÖTV, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisi, belediyelerin tahsil ettiği vergi ve harçlarda mali tatil uygulanmayacak. Ayrıca yeni tasarı kapsamında linyit, taşkömürü gibi yer altı maden işletmelerinde oluşan maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin destek sağlanacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina