Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Hyster’in 8-16 tonluk forkliftleri, dış sahalarda verimliliği hedefliyor
Hyster’in 8-16 tonluk forkliftleri, dış sahalarda verimliliği hedefliyor

Bu yıl 90. kuruluş yılını kutlayan Hyster’in büyük tonajlı forklift serisi, inşaat sektöründeki tozlu ve kirli çalışma koşullarına kolaylık sağlamak üzere güncellendi.

Tuğla, blok, agrega ve beton gibi ürünlerin yer aldığı inşaat malzemeleri sektöründe yapılan dış mekan elleçlemeleri, genellikle yüksek tozlu ve kirli ortamlarda gerçekleşiyor. Bu operasyonlarda kullanılan makineler de düzgün bir şekilde korunmadıkça hem operatör konforu azalıyor hem de makinelerin çalışma süreleri etkileniyor. Örneğin, forklift filtreleri kirden dolayı hızla tıkanabiliyor ve bu da soğutma sorunlarına yol açabiliyor. Ortaya çıkan ekstra bakım ihtiyacı da toplam işletme maliyetlerini artırıyor ve operasyonun verimliliğini azaltabiliyor



Özel havalandırma sistemli Hyster serisi

Bu koşulların üstesinden gelmek için Hyster’in sunduğu çözümlerden örnekler veren TSM Global Büyük Tonajlı Forkliftler Satış Müdürü Umut Avşar şu açıklamalarda bulundu:

“Hyster 8-16XM büyük tonajlı forkliftlerin, aşırı tozlu ortamlarda verimli bir şekilde çalışması için opsiyonel ters fan çalıştırma ile toz temizleme özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda sıcaklığa göre fan hız ayarı yapabilen soğutma sistemleri ile birlikte sunuluyor. 8-16 ton kapasiteli forkliftler sert, tozlu ve kirli koşullarda ek koruma sağlamak için yüksekte monte edilmiş hava giriş sistemine, ağır hizmet ön hava temizleyicisine ve özel havalandırma sistemlerine sahipler.



Hyster forkliflerin aksamlarına ek hasar gelmesine ve aşınmanın önlenmesine yardımcı olmak için toz ve kiri kritik aşınma noktalarından uzaklaştırmaya yardımcı olan otomatik yağlama özellikleri de bulunuyor. Buna ek olarak, havalandırmalı davlumbazlar ve forkliftin altındaki kir ve kalıntı girişini önlemek için tasarlanan ana gövde, zorlu inşaat malzemeleri taşıma işlemlerini destekliyor.

Hyster, forklift aksamları üzerindeki toz ve kirin yol açtığı etkileri engelleyerek operasyonlar sırasında daha az arıza çıkmasını ve bakım maliyetlerinin azalmasını sağlıyor. Hatta Hyster’in yapmış olduğu bazı testler, bazı benzer uygulamalar sırasında toplam filo işletme maliyetlerinde %30'luk bir azalmaya ek olarak verimlilikte iyileşme sağlandığını gösterdi.”

Operatör verimliliğine katkı sağlıyor


Forkliftlerin operasyonel verimliliğe de katkı sağladığını belirten Avşar, operatörleri zorlu koşullardan koruyan konforlu bir çalışma ortamı sağlamanın Hyster için önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Yüksek miktardaki toz seviyeleri, işverenin operatörün konforu konusunda endişelenmesine neden olmalıdır. Kabine giren yüksek miktarda toz bulunursa, bu durum operatör için bir risk teşkil ettiğinden, böylesi operasyonlar yetkililer tarafından para cezalarına çarptırılabilir. Hyster H8-16XM model forkliftlerde operatör ortamını iyileştirmek için kapalı basınçlı kabin opsiyonu bulunmaktadır. Yüksek konforlu kabin, içerisindeki tozu azaltmak için ayrı bir hava filtreleme sistemi ile kaplanmıştır ve ayrıca yüksek ortam sıcaklıklarına sahip işlemlerde klima da konfigürasyona eklenebilir. Vinil koltuklar ise kumaş koltuklara nazaran kabin içinde toz birikmesini önlemeye yardımcı olur.



Hyster H8-16XM serisi ayrıca, operatörlerin mükemmel görüş açısı elde edebilmeleri için yeni bir mast ve asansör yapısıyla yeniden tasarlandı. Yenilikçi mast yapısıyla gelen ilave güç ve sağlamlık sayesinde operatörler, çalışma ortamlarındaki farkı görebilecekler.

Tedarik zincirine uygun

Bir yandan operatörlere konfor sağlarken bir yandan da toz ve kirle mücadele eden çözümler sunan Hyster forkliftleri, tüm inşaat tedarik zinciri boyunca gerçekleşen operasyonlara uygundur. Bununla birlikte, maksimum verimlilik ve çalışma süresi ile düşük maliyeti elde etmek ve her bir uygulamanın farklı taleplerini karşılayacak 360 derecelik çözümler sunmak için müşterilerle yakın iş birliği içinde çalışıyoruz."


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina