Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Hyundai 2 yeni modelle belden kırma kamyon pazarında
Hyundai 2 yeni modelle belden kırma kamyon pazarında

Hyundai 2 yeni modelle belden kırma kamyon pazarında

Hyundai Construction Equipment, 28 ve 41 ton taşıma kapasitesine sahip HA30A ve HA45A model belden kırma kamyon modellerini Avrupa ve Amerika pazarlarına sundu.

Bu yeni belden kırma kamyonlar, Hyundai Heavy Industries Group’un 2021 yılında Doosan’ı bünyesine katması ardından geliştirilen iş birliğinin ilk ürünü olarak gösteriliyor. Hyundai ve Doosan’ın iş makineleri alanındaki küresel yönetim ve bayilik yapıları birbirinden bağımsız olarak devam etmekle birlikte; Ar-Ge, tasarım, mühendislik, satın alma ve üretim süreçlerinde entegrasyon sağlandığı belirtiliyor.

Yüksek denge ve dar alanda dönüş imkânı

Hyundai’nin mevcut ürün hattındaki en büyük ekskavatör ve yükleyicilerle son derece yüksek bir yükleme taşıma performansı sağlayacağı belirtilen HA30A ve HA45A, sürekli 6 tekerden sürüş, sınırlı kaymalı ön ve arka diferansiyeller ve manuel olarak kilitlenebilen uzunlamasına diferansiyel özellikleriyle zorlu arazi koşullarında azami çekiş ve sürüş avantajı vadediyor.

Eğimli arka kasa ve ZF şanzımana entegre edilmiş öne monte diferansiyel ile elde edilen kompakt şasi tasarımının manevra kabiliyetini arttırdığı, böylece son derece dar dönüş yarıçapı ve yüksek denge sağlandığı belirtiliyor.

Stage V uyumlu Scania motorlar

Her iki kamyona da Avrupa Birliği için geçerli Stage V egzoz emisyon standartlarına uyumlu Scania dizel motorlar güç veriyor. HA30A, 375hp (276kW) ve 1.876Nm tork sağlayan beş silindirli, 9,3 litrelik, DC9 model turbo şarjlı motor kullanıyor. HA45A ise azami 500 hp (368kW) ve 2.476 Nm tork üreten altı silindirli, 12,7 litrelik DC13 model Scania dizel motor kullanıyor.

Otomatik veya manuel vites geçişlerine olanak sağlayan, 8 ileri 4 geri vitesli otomatik ZF şanzımana sahip olan kamyonların azami hızı 55 km/s olarak sınırlandırılmış.

Her türlü zemin ve iklim koşullarında, yıl boyunca kesintisiz çalışma olanağı sağlayan belden kırma kamyonlar, büyük ölçekli hafriyat ve malzeme hareketinin gerçekleştirildiği inşaat ve madencilik uygulamalarında tercih ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina