Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Hyundai ekskavatörlerle maksimum üretkenlik
Hyundai ekskavatörlerle maksimum üretkenlik

FORUM MAKİNA dergisi, "Türkiye'nin 20-40 sınıfı paletli ekskavatörleri" araştırma dosyasının HYUNDAI markasına ilişkin bölümüdür.

Bu sınıfın en iddialı ve en geniş ürün yelpazesine sahip markaları arasında yer alan Hyundai’nin Türkiye distribütörü olan HMF Makina, uzun yıllardır müşterilerine hem 7A serisi hem de 9 serisi Hyundai paletli ekskavatör modellerini sunuyor.

Hyundai paletli ekskavatörlerin, yapılan 90 ve 180 derece yükleme testlerinde düşük yakıt tüketimi, yüksek kontrol kabiliyeti ve geniş görüş açısı özellikleri ile; kazı ve tesviye çalışmalarında ise maksimum uzanma, düşük yakıt ve yüksek kontrol kabiliyeti ile ön plana çıktığı belirtiliyor. Saha testlerinin ortak sonucunun, maksimum üretkenlik olduğu vurgulanıyor.

İnşaat, hafriyat ve kamu kuruluşları başta olmak üzere, birçok farklı uygulama alanında tercih edildiği belirtilen Hyundai ekskavatörlerin, bu alanlarda kullanıma uygun çeşitli bom, arm ve kova konfigürasyonları sunuluyor. Standart konfigürasyonlar dışında uzun erişimli ve kısa kuyruk dönüşlü modeller de Hyundai ürün gamında yer alıyor.

Sektörde tercih edilen komponentlerle yedek parça ve servis avantajı

Hyundai ekskavatörlerde kullanılan komponentler, özellikle sektör tarafından tercih edilen, yedek parça ve servis kabiliyeti üst seviyede bulunan markalardan seçilmiş. HYUNDAI HE. motoru; daha fazla güç, güvenilirlik ve yakıt verimliliği ile birlikte daha az emisyon değerleri sağlıyor.

Hyundai 9 Serisi ekskavatörler mükemmel iş kontrolü sağlamak için patentli bir hidrolik sistem kullanıyor. ‘CAPO’ (Computer Aided Power Optimization) olarak adlandırılan bu sistem motor gücü ve hidrolik gücün mükemmel bir verim içerisinde çalışmasını sağlıyor. Sistemde değişken deplasmanlı Kawasaki eksenel piston tip ana hidrolik pompalar kullanılıyor. Geliştirilmiş pompa debi kontrolü, yakıt sarfiyatını minimuma indirmek için hareket olmadığı zamanlarda debiyi otomatik olarak düzenliyor. Gelişmiş ‘spool valfleri’ her bir hareketin daha az efor sarf edilerek yapılmasını sağlıyor.

Üretimi ve yakıt verimliliğini artıran sistemler

Makinelerdeki bom - arm rejenerasyon ve kule – bom önceliklendirme sistemleri, yakıt tüketimini azaltmakla birlikte üretim kabiliyetini de artırıyor. 3 farklı çalışma modu ile birlikte, operatör modu, makinanın operatörün ihtiyacına göre güç üretmesini sağlamaktadır. Kademeli otomatik rölanti modu, gereksiz yakıt sarfiyatının önüne geçmektedir. Viskoz fan kavrama özelliği de ihtiyaç duyulmadığında fan gücü ve devrini azaltarak yakıt tüketimini azaltmaktadır.

Hyundai 9 Serisi ekskavatörlerde 3 farklı güç modu (Power, Standart, Ekonomi), 2 farklı çalışma modu (Kazı ve Ataşman) ve operatörün tamamen kendi ihtiyaçlarına göre ayarlayabildiği U (Kullanıcı) modu bulunuyor. 7 inch büyüklüğündeki renkli Türkçe ekran üzerinden mod seçimi yapılabilirken; aynı zamanda U modu için tüm değerler ayarlanabiliyor.

Kabin içerisinde bulunan ‘Auto Power Boost’ düğmesi ile operatör ihtiyaç duyduğu anda, anlık olarak maksimum güç elde edebiliyor. Yine kabin içerisinde konumlandırılmış ekran üzerinden kırıcı hattı veya çift etkili tesisat arasında geçiş yapılabiliyor ve tesisat üzerindeki debi ayarlanabiliyor.

Operatörler için yüksek konfor ve kullanım kolaylığı standartları

Hyundai 9 Serisi ekskavatörlerde bulunan değişken hızlı fan kavrama sistemi, 3 kademeli devir azaltma sistemi ve ekonomi modu hem yakıt tüketimini azaltıyor hem de çevreye daha duyarlı olarak çalışma imkânı sağlıyor. Fan kavrama sistemi, sadece makine ihtiyaç duyduğunda harekete geçerek enerji tasarrufu sağlıyor.

9 serisi ekskavatörler operatör konforu ön planda bulundurularak tasarlanmış. Gösterge paneli tamamen yenilenmiş. Geniş ve ferah kabin operatöre mükemmel bir görüş açısı sağlıyor. Yine aynı ekran üzerinden motor şifreleme sistemi aktif hale getirilerek, yetkisi olmayan kişilerin makinayı çalıştırmasının önüne geçilmektedir. Isıtmalı ve süspansiyonlu koltuk, ayarlanabilir konsol ve kol dayamalar, elektronik klima, elektrikli – ısıtmalı yan aynalar, kırıcı tesisatı, 7”LCD ekran, şifreli çalıştırma, radyo, geri görüş kamerası bu sınıftaki makinelerde standart olarak sunuluyor.

Geniş açılan kapaklar sayesinde filtreler, sigortalar ve motor parçalarına ulaşım kolaylaştırılmış. Aynı zamanda, uydu takip sistemi ile makina çalışma bilgisi, yakıt tüketimi ve bakım bilgilerine ulaşılabildiği gibi, belirtilen alanın dışına çıkılması durumunda makinanın çalışması engellenebiliyor. Geri görüş kamerası ekran üzerinden tek tuşla aktif hale getirilebiliyor.

 

HYUNDAI R210LC-9 R250LC-9 R290LC-9 R320LC-9 R380LC-9
Çalışma ağırlığı - t 21,9 25,2 29,7 33,0 38,5
Motor / Net güç - hp Hyundai / 143 Hyundai / 183 Hyundai / 197 Cummins/ 263 Hyundai / 271
Bom uzunluğu - m 5,68 5,85 6,25 6,45 6,5
Arm uzunluğu - m 2,92 2,4 3,05 2,5 3,05 2,5 3,2 2,5 2,5
Kova kapasitesi - m3 1,05 1,34 1,27 1,5 1,46 1,49R 1,73 2,1 1,9

 

 

HYUNDAI R210LC-7A R290LC-7A
Çalışma ağırlığı - t 21,7 29,3
Motor / Net güç - hp Hyundai / 143 Hyundai / 197
Bom uzunluğu - m 5,68 6,25
Arm uzunluğu - m 2,92 2,4 3,05 2,5
Kova kapasitesi - m3 1,05 1,34 1,46 1,49R

Daha detaylı bilgi için; www.hmf.com.tr internet adresi ziyaret edilebilir.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina