Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Hyundai iş makineleri artık Hasel güvencesi altında
Hyundai iş makineleri artık Hasel güvencesi altında

Hyundai iş makineleri artık Hasel güvencesi altında

Türkiye iş makineleri pazarında uzun bir geçmişe ve önemli derecede bir marka bilinirliğine sahip olan Hyundai, 2 yıla varan bir boşluk döneminin ardından, Hasel ile yeniden pazara adım attı.

İstif makineleri ve kiralama alanındaki başarısını iş makinelerine de taşımak isteyen Hasel, Hyundai markasıyla birlikte bu alandaki satış ve satış sonrası hizmet organizasyonu çalışmalarını hassasiyetle sürdürüyor.

Sektörün önde gelen şirketlerinde, toplamda 30 yılı aşkın bir kariyere sahip olan ve Hasel İş Makineleri A.Ş. Satış Müdürü olarak atanan Muzaffer Akboğa ile bir araya gelerek yapılanma süreci ve hedefleri üzerine konuştuk.

Hasel’i tanıyabilir miyiz?

Hasel, 1985 yılından bu yana iş ve istif makineleri alanında faaliyet gösteriyor. Distribütörü olduğumuz Alman Linde markası ile forklift pazarında sektörün lideri konumundayız.

Ayrıca 2.000 adede yakın makineden oluşan geniş parkımızla kapsamlı kiralama hizmetleri de sunuyoruz. 250’si teknik olmak üzere 450 kişiyi aşan profesyonel ekibimizle Türkiye’nin her noktasındaki müşterilerimize kesintisiz hizmet sağlıyoruz.

Hyundai iş makineleriyle olan iş birliğiniz nasıl gelişti?

Yönetim Kurulu Başkanımız ve şirket sahibimiz Halit Soybelli’nin iş makinelerine özel bir ilgisi var. Bu alandaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Dolayısıyla Hyundai markasının Türkiye için yeni bir distribütör arayışı gündeme gelince kayıtsız kalmadı. Hyundai tarafı da iş ve istif makineleri alanındaki tecrübemizi, ülke geneline yayılmış hizmet ağımızı, güçlü kadromuzu ve finansal gücümüzü göz önünde bulundurarak bizi tercih etti.

Markanın Türkiye pazarındaki gücünü nasıl görüyorsunuz?

Hyundai’nin ülkemizde köklü bir geçmişi ve güçlü bir marka bilinirliği var. Geçmiş yıllarda pazar payını %20’lere kadar çıkarmıştı. Piyasada halihazırda 7.000 adede yakın makinemiz var. Böylesine yüksek bir makine popülasyonu elbette beraberinde yaygın bir servis destek ağının da gelişmesini sağlamıştı.

1 tondan 125 tona kadar çalışma ağırlığındaki paletli ekskavatörler, lastikli ekskavatörler, lastikli yükleyiciler, greyderler, kazıcı yükleyiciler, silindirler, kırıcılar, vb. oldukça geniş bir makine yelpazesi bulunuyor. Elimizde böylesine geniş bir ürün hattının olması, madencilikten altyapıya, sanayiden dekapaja kadar hemen her alandaki müşterilere çözüm sunabilmemize olanak sağlayacak. Bu da bizi oldukça heyecanlandırıyor.

Mevcut Hyundai iş makinesi sahipleri distribütörlüğünüzü nasıl karşıladı?

Açıkçası 2018 yılından bu yana Hyundai markasının ülkemizdeki etkinliği zayıflamış, dolayısıyla makine sahiplerinde de ciddi bir tedirginlik oluşmuştu. Yatırımlarının değer kaybetmesini istemiyorlardı. Bununla birlikte mevcut olan güçlü servis ağı, onları bugüne kadar ayakta tutabilmişti.

Bugün Hyundai’nin Hasel gibi güçlü bir firmanın güvencesi altına girmesi, mevcut ve potansiyel müşterilerimiz tarafından taktirle karşılandı. Müşterilerimizden yoğun olarak tebrik telefonları alıyoruz.

Yapılanma süreciniz hangi aşamada?

Öncelikle iş ve istif makineleri sektörlerinin dinamiklerinin farklı olması sebebiyle yapılanmamızı grup içinde bağımsız bir organizasyon ile yaptık. Şirketimizin İstanbul Tuzla’daki genel müdürlüğünü ağustos ayında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Burada güçlü bir merkez servis atölyemiz de yer alacak.

Elbette hiç hesapta olmadan maruz kaldığımız koronavirüs salgını hazırlık sürecimizi biraz etkiledi. Bununla birlikte gerek satış gerekse satış sonrası hizmet organizasyonumuzu tamamlamak üzereyiz. Müşterilerimizin de referansları çerçevesinde Türkiye genelindeki başarılı Hyundai servislerinden 10 tanesini yeniden yetkili servis olarak görevlendirdik. Güçlü bir yedek parça stoku için siparişlerimizi verdik. Genel müdürlüğümüzdeki depomuzun açılışıyla birlikte hazır olacak.

Hyundai iş makinelerinin teknik özellikleri hakkında neler söylemek isteriniz?

Hyundai’nin ürünlerindeki temel odağı üretim ve yakıt verimliliğidir. Makinelerdeki verimliliği sadece operatörün yeteneklerine ve tecrübesine bırakmamak üzere önemli geliştirmeler sağlanıyor. İşi en verimli ve ekonomik şekilde yapmak üzere makinelerde otomatik olarak çalışan çeşitli sistemler bulunuyor. Görsel ve fonksiyonel anlamda da yenlikler var. Ayrıca kullanıcıların talepleri doğrultusunda makinelerdeki standart özellikler de artıyor.

Hasel olarak hedefleriniz nelerdir?

İlk hedefimiz Hyundai sahiplerinin yalnız olmadıklarını hissettirmek ve yaşatmaktır. Bunun için gerek insan gerekse tesis ve ekipman yatırımlarımızdan taviz vermiyoruz.

Ülkemizdeki toplam iş makineleri pazarının yeniden 10 binli adetlere ulaşması yıllar alacak. Biz sabırla ve özenle çalışarak kendimizi o günlere hazırlayacağız. Bununla birlikte markanın ülkemizde daha önce ulaştığı pazar paylarına yeniden ulaşmayı hedefliyoruz.

2020 yılı için sipariş verdiğimiz yeni Hyundai iş makineleri temmuz ve ağustos aylarında ülkemize ulaşacak. Ve şimdiden çok sayıda sipariş aldık.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina