Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Hyundai Motor Company ve Cummins’ten yeni iş birliği
Hyundai Motor Company ve Cummins’ten yeni iş birliği

Hyundai Motor Company ve Cummins’ten yeni iş birliği

Hyundai Motor Company ve Cummins Inc, iş makinesi motor üretimi ve elektrikli mini ekskavatör geliştirilmesi alanında kurdukları iş birliğini bir adım ileriye taşıyor. Firmalar elektrikli ve yakıt hücreli güç aktarma organlarının geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi alanındaki fırsatları birlikte değerlendirmek üzere mutabakat zaptı yaptıklarını duyurdu.

Yeni güç aktarma organlarının, Hyundai'nin yakıt hücresi sistemleri ile Cummins’in elektrikli aktarma organları, batarya ve kontrol teknolojileriyle birlikte geliştirilmesi bekleniyor. İş birliğiyle birlikte atılacak ilk adım, sistemlerin entegrasyonu konusunda Kuzey Amerika OEM’leriyle birlikte çalışarak Kuzey Amerika ticari pazarına odaklanmak olacak. Şirketler ayrıca, yeni nesil yakıt hücresi sistemlerini geliştirmek için birlikte çalışabilecekleri yöntemleri keşfedecek ve her binin diğer iş birliği alanlarını araştırmak ve takip etmek için bir ekip kuracak.

Cummins Inc. Kurumsal Strateji Başkan Yardımcısı Thad Ewald, yaptığı açıklamada “Bu ortaklık, her iki şirketin de kendi güçlü yönlerini kullanmasının yanı sıra müşterilerimize sunduğumuz ürün portföyünü büyütmek ve genişletmek için harika bir fırsat. Yakıt hücresi kapasitemizi hızlandırmak geçtiğimiz yıl boyunca önemli yatırımlar yaptık ve hidrojenik satın alımımız ile birlikte ortaklığımız bir adım daha ileri gitti.” dedi.

Hyundai Motor Group Başkan Yardımcısı ve Yakıt Hücresi Grubu Başkanı Sae Hoon Kim ise, “Hyundai’nin, Cummins’in benzersiz elektrikli güç aktarma teknolojileriyle birleştiği yakıt hücresi sistemlerindeki küresel liderliği sayesinde, bu ortaklığın ticari araç pazarında bir iz bırakmasını bekliyoruz. Bunun gibi iş birlikleri, işlerimizi daha da çeşitlendirmemize ve aynı zamanda yeni ve mevcut Hyundai yakıt hücresi sistemlerinin satışı yoluyla küresel hidrojen liderliğimizi pekiştirmemizi sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Hidrojen yakıt hücresi alanındaki teknolojiye liderlik eden Hyundai, dünyanın ilk ticari yakıt hücreli araç üretim tesisini 2013 açmış ve 2015’te Tuscon aracını pazara sunmuştu.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina