Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Hyundai’nin elektrikli mini ekskavatörlerini Cummins güçlendiriyor
Hyundai’nin elektrikli mini ekskavatörlerini Cummins güçlendiriyor

Hyundai’nin elektrikli mini ekskavatörlerini Cummins güçlendiriyor

Dünya genelindeki hızlı şehirleşme, çevre hassasiyetini arttırıyor. Hizmet sağlayıcıları da taşıma araçlarından kompakt iş makinelerine kadar şehir içinde çalışan dizel araçları yerine, çok daha temiz ve sessiz olan elektrikli alternatifleri tercih ediyorlar.

Elektrikli mini ekskavatörler geliştirmek üzere uzun dönemli bir iş birliğine giden Hyundai İş Makineleri ve Cummins, 3,5 tonluk ilk modelin prototipini tanıttılar. Şehir içi ve banliyölerdeki çalışmalarda egzoz emisyonsuz ve daha sessiz bir operasyon imkânı sağlayan yeni makine 3 saatten az bir sürede şarj edilebiliyor ve tam bir vardiya boyunca çalışma imkânı sunuyor.

Makinede, Cummins tarafından geliştirilen, her biri 4,4 kWh’lık 8 adet BM4.4E lityum-iyon akü modülü bulunuyor. Birbirine seri olarak bağlanan modüller toplamda 35,2 kWh enerji sağlıyor. Bu modüllerin sahip olduğu lityum-iyon teknolojisi ile daha yüksek enerji yoğunluğu sağladığı ve tescilli kontrol teknolojisiyle egzoz emisyonsuz daha uzun çalışma sürelerine imkân tanındığı belirtiliyor. Ayrıca modüler yapısı da tasarımcıların elini güçlendiriyor.

Cummins Elektrikli Güç Sistemleri Direktörü Julie Furber, yeni makinenin Hyundai’nin çok yönlü ekskavatörlerinin güçlü özelliklerini, Cummins’in lityum-iyon akü teknolojisi ve makine uygulama alanındaki uzmanlığı ile bir araya getirdiğini ifade etti. Furber, Cummins’in kendini geleceğin elektrikli güç sistemlerine liderlik etmeye adadığını da sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina