Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - İMDER, mesleki eğitimdeki ağırlığını artırıyor
İMDER, mesleki eğitimdeki ağırlığını artırıyor

Mesleki eğitimin değerine inanan Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER), 9-13 Şubat tarihleri arasında farklı illerden 17 meslek lisesi öğretmenine “Eğiticinin Eğitimi Programı” düzenledi. Öğretmenler, program sonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Mili Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’yle birlikte organize edilen programa Batman, Sivas, Elbistan, Trabzon, İzmir, Malatya, Bursa ve İstanbul’da bulunan meslek liselerinden öğretmenler katıldı. Öğretmenlere 5 gün boyunca İMDER üyesi olan SİF İş Makinaları, Temsa İş Makinaları, Ascendum Makina, Borusan Makina ve Sanko Makina tesislerinde yeni nesil iş makineleri motorları, mekatronik, hibrit iş makineleri, iş makineleri hidroliği, simülasyon eğitimi, elektrikli forklift, iş güvenliği ve sağlığı konularında eğitim verildi.


Programda emeği geçen herkese İMDER vasıtasıyla teşekkür eden öğretmenler, sektörün ihtiyacı olan teknik elemanların yetişmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirttiler. Öğretmenler, eğitimlerin her sene tekrarlanmasının çok faydalı olacağını söyleyerek bu programların devam etmesini istediler.

İMDER Eğitim Komitesi Başkanı Ömer Meti, İMDER’in yürüttüğü 7 bölge 7 okul projesi kapsamında yapılan bu tür eğitimlerin her sene devam edeceğini ifade etti. Ömer Meti, öğretmenlere yönelik yaptığı konuşmada “Bu projeyle her bölgede belirlediğimiz okullara destek vererek bölgelerinin cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu nedenle de siz öğretmenler bizler için çok önemlisiniz. Yetiştireceğiniz öğrenciler bizim en önemli kaynağımızdır. Bölgesel olarak tüm sektör teknik eleman sıkıntısı çekiyor. Bu sıkıntıyı en aza indirmenin yolu sizin motive edilmenizden geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina