Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - İş makineleri sektörü Ağustos’ta moral kazandı
İş makineleri sektörü Ağustos’ta moral kazandı

Temmuz ayındaki yüzde 25 daralma ve geleceğe yönelik endişelerle keyiflerin kaçtığı iş makineleri sektörü, Ağustos ayının güzel satış rakamlarıyla moral kazandı. Büyük şirketlerin devam eden yatırımları ile birlikte alımlarını erteleyen küçük ve orta ölçekli firmaların alımlarının artışta etkili olduğu belirtiliyor. Bir önceki yıla kıyasla Ağustos ayında iş makinesi satışları yüzde 31,7 artarken, forklift satışları ise yüzde 9,3 azaldı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de İMDER’e üye firmalar tarafından Ağustos 2016 ayı içerisinde yaklaşık 936 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece aylık bazdaki satışlar 2015’e kıyasla yüzde 31,6 artmış oldu. Yılın ilk 8 ayında satılan toplam yeni makine sayısı da 2015’e kıyasla yüzde 2,9 artarak 7.933 adet olarak gerçekleşti.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Ağustos 2016 ayı içerisinde Türkiye’de İSDER’e üye firmalar tarafından yaklaşık 807 adet yeni forklift satıldı. Bu rakam 2015’e kıyasla yüzde 9,3’lük bir azalışı gösteriyor. Yılın ilk 8 ayı genelindeki forklift satışları ise geçen yıla kıyasla yüzde 2 azalarak yaklaşık 6.776 adet oldu.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 90’ını, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina