Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - İş makineleri sektöründe son 6 yılın en iyi Ekim ayı
İş makineleri sektöründe son 6 yılın en iyi Ekim ayı

Ülke genelinde hız kesmeden devam eden büyüklü küçüklü inşaat, madencilik ve alt yapı çalışmaları, iş makineleri sektöründe yüzleri güldürmeye devam ediyor. Gerek ülkemizde gerekse küresel arenada yaşanan olumsuzluklar sebebiyle, tabiri caizse diken üstünde ilerleyen sektördeki iş makinesi ve forklift satışları Ekim ayında da artışını sürdürdü.

İMDER ve İSDER tarafından açıklanan tahmini rakamlarına göre Türkiye’de, Ekim 2016 ayı içerisinde 975 adet yeni iş makinesi ve 1.082 adet forklift sahiplerine teslim edildi.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de İMDER’e üye firmalar tarafından Ekim 2016 ayı içerisinde 975 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece aylık bazdaki satışlar 2015’e kıyasla yüzde 39,3 artmış oldu. Yılın ilk 10 ayında satılan toplam yeni makine sayısı da 2015’e kıyasla yüzde 8,8 artarak 9.644 adet olarak gerçekleşti.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre Ekim 2016 ayı içerisinde Türkiye’de İSDER’e üye firmalar tarafından 1.082 adet yeni forklift satıldı. Bu rakam 2015’e kıyasla yüzde 31,3’lük bir artışı ifade ediyor. Yılın ilk 10 ayı genelindeki forklift satışları da geçen yıla kıyasla yüzde 6,7 artarak 9.088 adet oldu.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 90’ını, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina