Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - İş makinesi satışları Eylül ayında da artışını sürdürdü
İş makinesi satışları Eylül ayında da artışını sürdürdü

2014’e yüzde 35’e varan orandaki bir daralmayla başlayan Türkiye’deki iş makinesi satışları, geçen aylar içerisinde kan kaybının azalmasıyla birlikte moral buldu. İMDER ve İSDER tarafından açıklanan Eylül ayı Türkiye tahmini iş makinesi ve forklift satış rakamları, pazardaki toparlanmayı teyit etti. Eylül ayında Türkiye genelindeki yeni iş makinesi satışları 2013’e kıyasla yüzde 14,6, yeni forklift satışları ise yüzde 1,7 oranında arttı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Eylül 2014 ayı içerisinde 955 adet yeni iş makinası satıldı. Bu rakam geçen senenin aynı ayında 833 adet idi. Yılın ilk 9 ayı genelindeki iş makinesi satışları ise geçen yılın aynı dönemine (9 bin 634 adet) kıyasla yüzde 22,4 oranında azalarak 7 bin 478 adet olarak gerçekleşti.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre Türkiye forklift pazarı, geçen yılın ilk 9 ayına (6 bin 746 adet) kıyasla yüzde 2,2 oranında artarak 6 bin 896 adede ulaştı. Eylül 2014 ayında geçen yılın aynı dönemine (808 adet) kıyasla yüzde 1,7 oranında büyüyen pazarda 822 adet yeni forklift sahiplerine teslim edildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina