Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - İş makinesi satışları Temmuz’da da hız kesmedi
İş makinesi satışları Temmuz’da da hız kesmedi

Ülkemizdeki siyasi belirsizlikler, terör olayları ve küresel ekonomiye yönelik tedirgin bekleyiş içinde geçen Temmuz ayında da Türkiye’deki iş makinesi satışları artmaya devam etti. Daha çağdaş bir yaşamın altyapısını hazırlayan iş makineleri sektörü, sahip olduğu daha yüksek büyüme potansiyeline ulaşmak için bir an önce belirsizliklerin ortadan kalkmasını bekliyor.
Temmuz ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, 2014’ün aynı ayına kıyasla yüzde 28,6 oranında artarak 878 adet olarak gerçekleşti. Aynı dönemdeki forklift satışları da yüzde 15,5 artarak 811 adede ulaştı.
İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Temmuz 2015 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla (684 adet) yüzde 28,6 artarak 878 adet oldu. Böylece yılın ilk yedi ayında satılan iş makinesi sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,7 artarak 6.727 adede ulaştı.
İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Türkiye forklift pazarı, geçen yılın Temmuz ayına (702 adet) kıyasla yüzde 15,5 oranında artarak 811 adet oldu. İlk yedi ay genelindeki toplam forklift satışı ise 7.145 adet olarak gerçekleşti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina