Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - İş makinesi satışları yeni yılda hız kesti
İş makinesi satışları yeni yılda hız kesti

2016 yılını 11 bin 560 adet gibi beklentilerin üzerinde bir rakamla tamamlayan Türkiye iş makineleri sektörü yeni yıla tatsız başladı. Döviz kurlarındaki dalgalanmadan başı dönen makine sahipleri, her ne kadar makineleri büyük oranda çalışıyor olsa da alacaklarının tahsilatında da gecikmeler yaşayınca yeni makine alımlarını ertelediler.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Ocak 2017 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla (560 adet) yüzde 33,8 oranında azalarak 384 adede geriledi.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Ocak 2017 ayı Türkiye’deki toplam istif makineleri pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla (750 adet) yüzde 50,3 oranında daralarak 379 adette kaldı.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 90’ını, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina