Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - İş makinesi satışlarında son 4 yılın en iyi Haziran ayı
İş makinesi satışlarında son 4 yılın en iyi Haziran ayı

Avrupa’nın 4. ve dünyanın 11. en büyük iş makineleri pazarı olduğu belirtilen Türkiye’de 2016’nın ilk yarısında 6.330 adet yeni iş makinesi satıldı. Yılın ikinci yarısında da benzer bir tablo oluşması halinde sektör 2013 yılındaki 13.200 adetlik rekorunu tazeleyebilir.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de İMDER’e üye firmalar tarafından Haziran 2016 ayı içerisinde yaklaşık 1.127 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,5’lik bir artış ile birlikte son 4 yılın en yüksek Haziran ayı satışı sağlandı. Yılın ilk 6 ayında satılan toplam yeni makine sayısı ise 2015’e kıyasla yüzde 3,5 artarak 6.330 adedi buldu.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Haziran 2016 ayı içerisinde Türkiye’de İSDER’e üye firmalar tarafından yaklaşık 977 adet yeni forklift satıldı. Bu rakam 2015’e kıyasla yüzde 2,1’lik bir artışı ifade ediyor. Yılın ilk 6 ayı genelindeki forklift satışları ise geçen yıla paralel şekilde yaklaşık 5.270 adet olarak gerçekleşti. Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 90’ını, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina