Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - İş ve istif makineleri sektörü baharı bekliyor
İş ve istif makineleri sektörü baharı bekliyor

Yılın ilk ayında neredeyse yarı yarıya daralan Türkiye iş ve istif makineleri sektörü, şubat ayında da beklentilerin altında kaldı. Bununla birlikte ayın son haftalarında satışlarda yaşanan nispi canlılık, yılın kalan dönemine bir ışık tutarak sektöre moral verdi.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Şubat 2017 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 22,3 oranında azalarak 619 adette kaldı. Toplam 1.003 adet yeni iş makinesinin satıldığı yılın ilk iki ayı genelindeki daralma ise yüzde 27,2 olarak gerçekleşti.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Şubat 2017 ayında Türkiye’deki toplam istif makineleri pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 31,4 oranında daralarak 482 adede geriledi. İlk 2 ay genelindeki toplam 861 adet yeni istif makinesi satışı, geçen yıla göre yüzde 41,2’lik bir küçülmeyi ifade ediyor.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 90’ını, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina