Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - İSDER’in 5. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belirlendi
İSDER’in 5. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belirlendi

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) yeni Başkanı Ender Akbaytogan oldu. 21 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Pendik Green Park Otel’de düzenlenen ve yeni Yönetim Kurulu’nun da belirlendiği toplantıya dernek üyeleri geniş katılım gösterdi.

Kurulun açılış konuşmasını yapan OAİB-MAİB Başkan Vekili Serol Acarkan, makine sektörünün 2013 yılında yüzde 7 büyüme gösterdiğini ancak 2023 hedeflerine ulaşabilmeleri için bu büyümenin her yıl yüzde 17-20 civarında olması gerektiğini belirtti. “Kendi içimizdeki sorunları halletmeden dünyayla yarışmamız mümkün değil” diyen Acarkan; Yönetime seçilecek arkadaşlarımızın ‘ben’ değil ‘biz’ mantığıyla yöneteceğine inanıyorum şeklinde konuştu.

İSDER’in kurulduğu 2006 yılından beri Başkanlığını sürdüren Rızanur Meral kurula katılamadığı için yerine İSDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Tamer Öztoygar bir konuşma yaptı. Öztoygar; Geçen 8 yıl içerisinde derneği en ileriye taşıma çaba ve gayreti içerisinde bulunduk. 7 üye ile yola çıkan İSDER, geçen 8 yıl zarfında 55 üyeye ulaşarak, sektöründe yüzde 70’ini bir araya getirme başarısını göstermiştir. Bizler, bulunduğumuz bu noktaya gelirken, sektörümüzün temas ettiği tüm resmi kurumlar, odalar, meslek birlikleri ve sivil toplum kuruluşları ile ahenkli bir çalışma sürdürme gayreti içerisindeydik. Bu gayret bundan sonra da eminim ki daha iyi bir şekilde devam edecektiraçıklamasında bulundu.

İSDER'in yeni Başkanı Ender Akbaytogan

Hasel İstif Makinaları A.Ş.’nin de Genel Müdürü olan yeni Başkan Ender Akbaytogan; "Ben ve Yönetim Kurulum, elimizden geldiğince derneğimizi ulusal ve uluslararası alanda yüceltecek, sektörü daha ileriye taşıyacak, ülkemiz için iyi değerler üretmek için çalışacağız ve zamanı geldiğinde de bayrağı devredeceğiz. Vizyonumuz, Cumhuriyet’imizin 100. yıl vizyonu doğrultusunda 2 milyar dolar ihracat, 20 bin adetlik pazar, Avrupa’da ilk 3 arasında yer almak, tüm alt komitelerle beraber sektörün yüzde 90’ını İSDER çatısı altında toplamaktır dedi.

Sektörün öncelikli sorunlarına da değinen Akbaytogan şunları ifade etti: Makine tescil işlemlerinin online olarak yapılması ve İSDER’in de dahil edilmesi için TOBB ile görüşmeler yapılacaktır. SSH ve Garanti Yönetmeliği konusunda Bakanlığın ilgili birimleri ile çalışmalarımız devam edecektir. Yayınlanması beklenen yönetmeliğin haksız rekabeti önlemesi beklenmektedir. Şu anda uygulanmakta olan KDV oranının normal satışlarda yüzde 8’e indirilmesi ve KDV iadelerinin kolaylaştırılması hususunda ekonomi koordinasyonu ile görüşmelere devam edilecektir. Piyasa Gözetim ve Denetimi(PGD) etkinliğinin arttırılması, uygunsuz ürün imalat ve ithalatın önlenmesi, mevzuata aykırı hareket edenlere hükümet nezdinde yaptırım uygulanması, denetici eğitimi konularında Sanayi ve Ekonomi Bakanlığı ile çalışmalara devam edilmesi, listelerin revizesi gibi konularda PGD Çalıştayı yapılacaktır. Yeni İSG mevzuatına göre depo ve raf sistemleri ile vinç ürün gruplarında, denetim kontrol listeleri oluşturulacak ve eğitimleri verilecektir. Ayrıca, FEM standartlarında deneylerin yapılacağı bir Test Merkezi kurulması için de çalışacağız.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina