Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yoğun çalışma devam ediyor
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde yoğun çalışma devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan, 690 bin metrekare alana sahip İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne ilişkin master plan ve kentsel tasarım projesi hızla sürüyor. Bakanlık denetiminde gerçekleştirilen kazı işlerinin yüzde 88’i, iksa işlerinin ise yüzde 93’ü tamamlandı.

Proje, dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıldığında Londra, New York ve Hong Kong Finans Merkezlerinden daha büyük olacak ve Dubai Finans Merkezi ile eşdeğer bir alanı kapsayacak. 560 bin metrekare ofis binaları, 90 bin metrekare alışveriş merkezi, 60 bin metrekare rezidans, 2000 kişilik konferans merkezi olmak üzere yaklaşık 810 bin metrekare emsal inşaat alanı ile 1500 kişilik 2 adet cami, 1 adet ilköğretim okulu, emniyet ve itfaiye binaları, kreş ve sağlık tesisleri gibi sosyal alanlarıyla ve metro bağlantısı ile Anadolu Yakası’nda yeni bir yaşam alanı hayat bulacak.

Alan içerisindeki imalatların bütünlüğünü sağlayacak şekilde eşzamanlı olarak yapılması gereken park parselleri, ortak altyapılar, rüzgâr tüneli testi ve sosyal alanlara ait uygulama projeleri de Bakanlık tarafından yaptırılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “ Finans merkezi alanına olan ulaşımın sekteye uğramaması ve oluşacak trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için Ümraniye-Ataşehir- Göztepe metro hattının Göztepe istasyonu ile finans merkezi istasyonu arasında kalan 2,4 kilometrelik kısmının imalatının, projeyle eş zamanlı olarak tamamlanması için Bakanlığımız gerekli çalışmalara başladı. Öte yandan finans merkezi içerisinde yer alacak ticari alanlara ilişkin, proje alanının tamamının ihtiyaçlarına yönelik hizmet edecek fonksiyonların ve bu fonksiyonların alandaki dağılımının belirlenmesine yönelik Shopmix (Mağaza Karması) Analizi ve Mimari Avan Projesi, Bakanlığımızca hazırlatılmıştır. Proje uygulamasına ilişkin inşaatların başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenmiş olup, 2018 yılı içerisinde inşaatlar tamamlanarak İstanbul’da dünyanın en iyi finans merkezlerinden biri hayat bulacak ve yeni Türkiye’nin ön yüzü olacaktır.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina