Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Iveco inşaat ve ağır hizmet kamyonlarını tanıttı
Iveco inşaat ve ağır hizmet kamyonlarını tanıttı

Iveco Türkiye, yenilediği inşaat segmenti kamyonu Trakker’i ve tüm off-road ürün gamını, İstanbul Şile’de asfalt yapımında kullanılmak üzere agrega çıkaran bir madende sergiledi. Düzenlenen etkinlikte Trakker 8x4 damper, Trakker 8x4 mikser, Astra 8x4 damper versiyonları ile Daily 4x4 hafif arazi kamyonu sergilendi.

Etkinliğe; Iveco Türkiye Genel Müdürü Roberta Camatta, Pazarlama ve Ürün Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Off Road Araç Satış Müdürü Korhan Yeşil, Hafif Araç Ürün Müdürü Süha Yılmaz, Ağır Vasıta Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm, Pazarlama Müdürü Tülay Gürler, Iveco Türkiye Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Er, Hafif ve Orta Araç Satış Müdürü Erkan ile Sürücü Eğitim Yöneticisi Mehmet Er katıldılar.

Iveco Türkiye Genel Müdürü Roberta Camatta, etkinlikteki konuşmasında Iveco’nun 3,5 ton segmentinden ağır vasıtaya kadar geniş bir ürün gamına sahip olduğunu vurguladı. Her segmentte olduğu gibi off-road ve inşaat segmentinde de iddialı olduklarını belirten Camatta şu açıklamalarda bulundu:

Iveco markasını diğer birçok markadan ayıran önemli özelliklerden biri de sadece ticari araç üreten bir marka olması. Off-road serimizde 4x2’den 8x8’e kadar her misyona göre ürünümüz var. En ağır görev aracımız Astra. Astra’yı dünyanın en zor coğrafyalarında en ağır koşullarda çalışırken görebilirsiniz. Türkiye’de Astra’lar daha çok maden ocaklarında kullanılıyor. Türkiye’de şu anda yaklaşık 140 adet Astra madenlerde sorunsuz bir şekilde görev yapıyor.

Damper ve mikser görevleri için konumlandırdığımız aracımız ise Trakker. Trakker 8x4 500 Bg’leri damper ve Trakker 8x4 410 Bg’leri mikser misyonları için sunuyoruz. Şu anda Türkiye’de off-road görevlerde kullanılan yaklaşık 500 adet Trakker kamyon var. Satış sonrası servis ağımız yaygın, yedek parça bulunabilirliğimiz çok yüksek.

Çekiş, motor ve donanım

Iveco Trakker ürün ailesinde damper, mikser ve pompa uygulamalarında kullanılmak üzere; 4x2, 4x4, 6x4 ve 6x6, 8x4, 8x8 kamyon ve 6x4 çekiciler bulunuyor. 10mm’ye kadar çıkan şasi kalınlıklarına sahip araçlar çalışma şartlarına uygun olarak konfigüre edilebiliyor. Trakkerların standart özellikleriyle birlikte zengin bir opsiyonel donanım seçenekleri de bulunuyor.

Cursor 13, 410HP ve 500 HP motorlar ile donatılan Trakkerlar’da motor freni 464 kW 2400 d/d güce sahip. Araçlarda Eurotronic şanzıman standart olarak sunuluyor. Yüke ve yola göre uygun vitesi otomatik olarak seçerek yakıt ve baskı balata masraflarını düşüren Eurotronic şanzıman, sunduğu konforla birlikte sürücü hatalarından kaynaklanan motor, şanzıman ve diğer aktarma organı hasarlarının da önüne geçiyor. Yarı otomatik kullanımda ise manevra ve off-road seçenekleri bulunuyor. Rakiplerine karşı bir avantaj olarak sunulan düşük dönüş yarı çapı, zorlu pozisyonlarda kolay manevra kabiliyeti vadediyor.

Araçlar isteğe bağlı olarak yataklı veya yataksız, alçak veya yüksek kabin seçenekleriyle sunuluyor. Parabolik, yığma ya da havalı süspansiyon seçenekleri misyona uygun olarak seçilebiliyor. Yokuş kalkış desteği ve damper versiyonlarda retarder gibi özellikler yine standart donanımda yer alırken, tam çelik tampon ve far koruma da şantiye şartları için geliştirilmiş. Ayrıca Trakkerların standart donanımları arasında güneşlik bulunuyor. Üstyapı uygulamaları için ise daha çok fonksiyon ve esnekliğe sahip ara modül olan “expansion mode” kullanılıyor.

Ağır hizmette Astra

2016 yılından itibaren Iveco çatısı altında pazara sunulan Astra’nın kamyon şasi (HD 9 serisi), rijit kaya kamyonu (RD Serisi), belden kırmalı kaya kamyonu (ADT Serisi) ve ağır nakliyede ürünleri bulunuyor. Markanın yıllardır Türkiye pazarında yer alan Iveco ile büyük oranda parça uyumluluğu, Euro 6 egzoz emisyon normunda EGR’siz (aktif rejenerasyon prosesine ihtiyaç duymayan) ve SCR sistemi ile çalışan motor yapısı gibi ayırt edici özellikleri bulunuyor.

Euro 6 egzoz emisyon normunda yer alan HD 9 kamyon şasi ürün gamında; 6X4, 8X4 ve 8X6 konfigurasyonlar yer alıyor. Astra’nın 202.00 NM şasi burulma direnci, Cursor 500 ve 560 HP seçenekleri ve opsiyonel olarak sunulan seramik debriyaj gibi özellikleri yanında geniş yelpazede ağır hizmet tipi versiyon seçenekleri mevcut. Ayrıca Astralar farklı üst yapı uygulamaları için 4 farklı yüksek torklu PTO’lara sahip. Karartmalı elektrikli kapı camları bulunan kabinde kapı panelleri yıkanabilir ve ateşe dayanıklı malzemeden üretilmiş. Kabin içini temizleme amaçlı hava bağlantı çıkışları da ürün gamında bulunuyor.

İnşaat ve maden uygulamalarında geniş ürün yelpazesi

Iveco ailesi off road kamyonlarıyla ilgili bilgi veren Iveco Pazarlama ve Ürün Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Trakker ailesinin ihtiyaçlara göre yenilendiğini belirtti. Sergilenen diğer bir ürün olan Daily 4x4 çift kabinin yangınla mücadeleden kar küremeye ve inşaat çalışma sahalarına kadar geniş bir kullanımı olduğunu belirten Giz, 2016 yılında 35 adet 4x4 Daily satışı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Giz, büyük hacimli hafriyat ve kaya taşımalarında kullanılan Astra HD 9 off-road kamyonun, plakalı ve yola çıkabilen kamyonlar olduğunu, etkinliğin gerçekleştiği maden ocağında da sadece Astra kamyonlarının çalıştığını ifade etti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina