Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2025
İş Makinası - İBB’DEN KARLA MÜCADELEDE TAM KADRO SEFERBERLİK
İBB’DEN KARLA MÜCADELEDE TAM KADRO SEFERBERLİK

İSTANBUL KIŞA HAZIR:

İBB’DEN KARLA MÜCADELEDE TAM KADRO SEFERBERLİK!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 19 Şubat 2025 Çarşamba günü başlaması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı kapsamlı hazırlıklarını tamamladı.

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM Meteoroloji Birimi'nin turuncu kodlu uyarısına göre, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle İstanbul'da sıcaklıkların hızla düşeceği ve fırtına ile birlikte kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor. 

Beklenen Hava Durumu:

• 19 Şubat Çarşamba: o Saat 10.00'dan itibaren fırtınanın başlaması bekleniyor. o Saat 12.00'den itibaren yağmur başlayacak; yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. o Saat 22.00'den sonra İstanbul genelinde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

• 21 Şubat Cuma: o Kar yağışının şiddetini artıracağı ve hafta sonu boyunca yoğun şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

İBB'nin Karla Mücadele Hazırlıkları:

İBB, olumsuz hava koşullarına karşı 11.916 personel ve 3.375 araçla 24 saat esasına göre çalışacak. Karla mücadele araçları, ileri teknoloji kameralar ve araç içi sistemlerle donatılarak, kullanılan tuz ve solüsyon miktarları ölçülebilecek ve 360 derece sensörlerle güvenli sürüş imkânı sağlanacak. Gerçek zamanlı görüntüler AKOM'daki komuta merkezine anında iletilecek, böylece çalışmalar etkin bir şekilde denetlenecek.

Toplu Taşıma ve Yollar: 

• İstanbul'un 4.140 kilometrelik yol ağında hizmet veren kar küreme ve tuzlama ekipleri, 637 müdahale noktasında hazır bekletilecek.

• Metrobüs güzergâhında 44 araç ve iş makinesi sürekli çalışacak.

• Tuz depolarında 280.000 ton tuz hazır bulundurulurken, ilçelere 19.000 ton tuz desteği sağlandı.

• Kritik kavşaklar ve yaya noktaları için 377 kutu ve torba tuz bulunduruluyor.

• İstanbul genelinde 60 noktada kurulu Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) ile yollardaki buzlanma riski anında tespit edilerek, ekipler hızlı bir şekilde harekete geçirilecek.

• 48 adet çekici ve kurtarıcı araç, olası trafik kazalarına ve yolda kalmalara karşı hazırda bekletilecek.

• Köy yollarının kapanmaması için 170 adet kürüme aparatlı traktör muhtarların kontrolüne verildi.

Sosyal Hizmetler:

• Soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar için İBB, 11 Kasım 2024'ten bu yana toplam 1.828 kişiyi misafir etti. Şu an itibarıyla 418 erkek, 79 kadın olmak üzere toplam 497 evsiz vatandaş İBB tesislerinde ağırlanıyor. Evsiz erkekler Esenyurt İSTAÇ Eğitim Binası'nda, evsiz kadınlar ise Tuzla'daki BAHAR Merkezi Spor Salonu'nda konaklıyor. Evsiz aileler için de anlaşmalı otellerde barınma hizmeti sağlanıyor.

• Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için haftada 520 noktada günlük 2 ton besleyici kuru mama dağıtımı yapıyor.

Vatandaşlara Uyarılar:

İBB yetkilileri, vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkarken dikkatli olmaları gerektiğini ve mümkünse toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini öneriyor. Ayrıca, kış lastiği kullanımı ve hava durumu uyarılarıyla ilgili sürekli bilgilendirmeler yapılacak. İstanbul'un kış koşullarına en iyi şekilde hazırlanması için tüm ekipler ve önlemlerle İBB, vatandaşların güvenliği ve konforu için çalışmalarını sürdürüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina