Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - İhraç edilecek ilk yerli metrolar 2018 yılında teslim ediliyor
İhraç edilecek ilk yerli metrolar 2018 yılında teslim ediliyor

Bangkok Green Line Metro Projesi ihalesinin ilk metrolarını 2018 yılında teslim edecek olan Bozankaya’nın Ankara’daki üretim tesislerini Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yönetim Kurulu ziyaret etti.

Toplum ulaşıma elektrikli çözümler üreten Bozankaya, 2016 yılında Siemens ile kurduğu konsorsiyum aracılığıyla kazandığı Bangkok Green Line Metro Projesi’yle metro üretimi yapan ve ihraç eden ilk yerli firma olmuştu. 2016 yılında kazandığı bu ihaleyle tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Bozankaya, fabrikasındaki kapasite artırımı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 10 milyon Euro’luk ek destek almıştı. Alınan bu destekle mevcut kapasitesine yeni üretim hatları ekleyen ve yeni kaynak robotlarını devreye sokan Bozankaya, kapasite artışı ile Tayland’ın en büyük ulaşım projelerinden biri için de her biri 4 vagondan oluşan 22 metro tren seti üretecek.

Üretimi tüm hızıyla devam eden ve ilk metroların 2018 yılında teslim edileceği Bangkok Metro Projesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu’ndan temsilciler Bozankaya’nın Ankara tesisine bir ziyaret gerçekleştirdi. Banka’nın ortak ülke ve kurumlarını temsilen ziyarette bulunan Yönetim Kurulu’na, birkaç ay sonra ihracatı gerçekleştirilecek olan metro setlerinin üretimi hakkında bilgi verilirken Ar-Ge’si devam eden gelecek projelerden de bahsedildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina