Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - İlk Beton Pompa Operatörü Mesleki Yeterlilik Belgeleri sahiplerini buldu
İlk Beton Pompa Operatörü Mesleki Yeterlilik Belgeleri sahiplerini buldu

İlk Beton Pompa Operatörü Mesleki Yeterlilik Belgeleri sahiplerini buldu

2015 yılında Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’na göre sınav ve belgelendirme yapmak amacıyla kurulan Türkiye Hazır Beton Birliği Mesleki Yeterlilik Merkezi (THBB MYM), yaptığı sınavda başarılı olan adaylara ilk Beton Pompa Operatörü Mesleki Yeterlilik Belgelerini 9 Kasım 2019 tarihinde Eskişehir’de Selka Hazır Beton Tesisi’nde gerçekleştirilen törenle teslim etti.

Yıllardır çeşitli eğitim programları ile mesleki yetinin kanıtlanmaya çalışıldığı Beton Pompa Operatörlüğü mesleğinde 5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kanunu kapsamında Ulusal Yeterlilik dokümanı yayımlandı. Türkiye Hazır Beton Birliği Mesleki Yeterlilik Merkezi (THBB MYM), 29 Mayıs 2019 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından Beton Pompa Operatörü ulusal yeterliliğinden sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirildi. THBB MYM, 3 Ekim 2019 tarihinde Eskişehir’de Selka Hazır Beton Tesisi’nde ilk Beton Pompa Operatörü Mesleki Yeterlilik sınavını gerçekleştirdi.

Sınavda başarılı olan adaylara Mesleki Yeterlilik Belgeleri ve Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartlarının takdimi için düzenlenen törene; Selka Hazır Beton Genel Müdürü Adil Teke, Selka Hazır Beton Kalite Müdürü Çağla Akçay, Selka Hazır Beton Tesis Müdürü Turan Esmer ve THBB MYM Personel Belgelendirme Müdürü Didem Nur Bülbül katıldı. Sınavda başarılı bulunan adaylara Mesleki Yeterlilik Belgeleri ve Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartlarını Türkiye Hazır Beton Birliği Genel Sekreteri Aslı Özbora Tarhan takdim etti.

Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği tehlikeli sınıfta yer alan hazır beton işinde çalışanların, yapacakları işle ilgili olarak mesleki eğitim aldıklarını belgelemeleri gerekiyor. Meslek Standardı ve Ulusal Yeterliliği çıkan mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi, Kanunun bu şartını sağlayan en üst seviye belge olma özelliği taşıyor. TS 13515 Beton Standardı gereği de Ulusal Yeterliliği yayımlanmış meslekler için, bu meslek kapsamında çalışan bütün personelin Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması şartı aranıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina