Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - İlk elektrikli Volvo kompakt yükleyici sessiz sedasız şantiyede
İlk elektrikli Volvo kompakt yükleyici sessiz sedasız şantiyede

İlk elektrikli Volvo kompakt yükleyici sessiz sedasız şantiyede

Volvo İş Makinelerinin ilk elektrikli kompakt yükleyicisi L25’i dünya genelinde test eden ilk firma, Almanya’nın Konz şehrindeki üretim tesisine 30 dakikalık mesafede faaliyet gösteren fidecilik ve peyzaj firması Leick Baumschulen oldu. 2020 yılının ortasından itibaren seri üretimine başlanacağı belirtilen L25; sessizliği, emisyonsuz oluşu ve kolay bakım özellikleriyle Volvo’nun 34 yıllık müşterisinden tam not aldı.

Leick Baumschulen, ürünlerini geniş bahçesinde ve sergileme alanında müşterilerine rahat bir şekilde göstermek için daha önce elektrikli golf arabalarına yatırım yapmıştı. İş makinesi filosunda da elektrifikasyonun avantajlarını keşfetmek isteyen firma, L25 elektrikli kompakt yükleyiciyi malzeme yükleme ve sınıflandırma, palet taşıma ve süpürme gibi çok çeşitli günlük işlerde kullanıyor.

Volvo İş Makineleri Küresel Kompakt Tekerlekli Yükleyici Ürün Müdürü Paolo Mannesi, “Birbirinden farklı işlerin olması, yeni makinemizi test etmemiz için mükemmel bir senaryo. L25 elektrikli kompakt yükleyicimizin; gücü, düşük ses seviyesi, sürüş rahatlığı ve performansından gerçekten memnunuz. Bazı bölgelerde beklentilerimizin üzerine bile çıktı.” dedi.

Elektrifikasyonun geleceğine inanan firma ortakları Christoph ve Michael Leick, Volvo ile böyle önemli bir konuda ortak çalışma imkânı bulmaktan ve ürünün gelişimine katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti belirttiler. Makinenin test aşamasındaki performansını değerlendiren Christoph Leick “Doğru performans ve mükemmel tasarıma sahip bir ürün. Makine, geleneksel bir lastikli tekerlekli yükleyici gibi çalışıyor olmakla birlikte hem sürücü hem de çevredekiler için çok daha konforlu. Güç anlamında benzer, daha sessiz, titreşim az, emisyonsuz ve bakımı da çok kolay.” dedi.

Hafif altyapı çalışmaları, bahçecilik, peyzaj ve tarım gibi uygulamalarda kullanılabilen Volvo L25 Electric, lityum-iyon pilleri ile tek şarjla 8 saat çalışabiliyor. Biri aktarma organları ve diğeri hidrolik sistem için olmak üzere iki elektrik motoruna sahip olan. Alt sistemlerin ayrıştırılmış olmasının makinenin genelinde daha yüksek verimlilik sağladığı belirtiliyor.

Yüksek güç düşük gürültü

Leick Baumschulen operatörleri L25’in performansının dizel motorlu geleneksel bir makineyle benzer olduğunu ancak elektrifikasyon sayesinde daha farklı avantajları olduklarını ifade ettiler.

Volvo L25 elektrikli kompakt yükleyicinin sessiz çalışmasının firmaları için çok önemli bir avantaj olduğunu belirten Christoph Leick, “Makineyi, müşterilerimizin girip çıktığı fuar alanımızdaki bitkileri taşımak için de kullanıyoruz. Gürültü seviyesi çok düşük olduğu için hem personelimiz daha rahat çalışıyor hem de müşterilerimizi rahatsız etmiyoruz. Makine, yakın bir yerde çalışırken biz müşterilerimiz ile görüşmelerimize devam edebiliyoruz.” dedi.

Volvo CE, 2020 yılının ortalarından itibaren yeni dizel motorlu L20 ila L28 kompakt lastikli yükleyici modellerinin geliştirilmesini durduracak ve L25 elektrikli kompakt lastikli yükleyiciyi genel satışa sunacak.

Volvo L25 Elektrikli Teknik Özellikleri

Çalışma süresi: 8 saat

Harici hızlı şarj: 2 saatte yüzde 80 şarj

Araç üstü şarj: 12 saate tam şarj

Ağırlık: 4,9 ton

Devrilme yükü: 3,35 ton – tam dönüş

Kova kapasitesi: 0,9 m3 standart kova

Çatal kapasitesi: 2 ton

Koparma kuvveti: 49 kN

Boşaltma yüksekliği: 2,5 m

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina