Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - İMDER, iş makinesi sektörünü Çin’e davet ediyor
İMDER, iş makinesi sektörünü Çin’e davet ediyor

İMDER, iş makinesi sektörünü Çin'e davet ediyor

Türk iş ve inşaat makinaları sektörünün sivil toplum kuruluşu İMDER, Çin’de gerçekleşecek önemli bir fuar organizasyonuna katılacağını duyurdu. Bu kapsamda 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makinaları Fuarı’nda yer alacak olan İMDER, Uzakdoğu’ya yapılabilecek ihracatlar  kapsamında fuarın önemine değindi.

Fuarın, Çin iş ve inşaat makineleri pazarına hitap eden en önemli organizasyonlar arasında olduğunu belirten İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen “Sektörümüzün hedef pazarları arasında Çin başı çekiyor. Ülkede hızlı bir yapılanma, inşaat ve altyapı projelerinde artış var. Kaliteleri, üretim kabiliyetleri, mühendislik becerileri ve AR-GE güçleri yüksek Türk iş makineleri ile bu pazarı fethetmemiz lazım. İMDER olarak geniş bir pavilyonla ülkemizi temsil etmeyi planladığımız bu önemli platforma, sektörde faaliyet gösteren tüm üretici firmalarımızı davet ediyorum” dedi.

70 ülkeden katılım sağlanacak 

30’a yakın ülkeden yaklaşık 1500 katılımcıyı ve 70 ülkeden 125 bine yakın ziyaretçiyi ağırlaması beklenen fuar, 4-7 Eylül 2019 tarihleri arasında Yeni Pekin Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İMDER’in bu ülkedeki kardeş kuruluşu Çin İş Makinaları Derneği (CCMA) ile devlet kurumları tarafından düzenlenen fuarda iş, inşaat ve madencilik makinaları ile ticari araçlar sergilenerek sektördeki son gelişmeler takip edilecek.



Çin’den pay alınabilir 

Çin’in dünya iş ve istif makineleri sektöründe en yüksek hızla büyüyen pazar olduğunu belirten Merih Özgen, zorlu geçen 2018 yılında bile önceki yıla kıyasla Çin pazarının yüzde 25 artış yaşadığını vurguladı. Özgen, Türkiye’nin yaklaşık 60 katı büyüklüğünde olan böylesi bir pazarda yüzde 1 pay almanın bile önemine değindi.

Batılı makinelere rağbet var 

Çin’de yaşanan kentsel dönüşüm, altyapı projeleri, konutlaşma gibi sebeplerden dolayı teknolojiye ve yenilikçi makinelere olan ihtiyacın daha da çoğaldığını, bu sebeple de batı menşeili makinelere rağbetin arttığını da belirten Merih Özgen, Çin’in kapılarının Türk şirketlerine de açık olduğunu vurguladı.

İMDER’in 2010 yılında kardeş kuruluş anlaşması imzaladığı Çin İş Makinaları Derneği’nin (CCMA) iş ve inşaat makineleri sektöründe faaliyet gösteren Türk üretici firmalara çeşitli konularda yardımcı olduğunu vurgulayan Özgen “Bu ülkede ‘Yüz gösterme’ diye bir şey var. Uzaktan bir şey satamazsınız. Çinli alıcının markayı bilmesi, görmesi, dokunması lazım. Çin’deki muadilimiz, kardeş kuruluşumuz CCMA bu konuda Türk firmalarına ‘Siz yeter ki gelin, biz her şekilde yardımcı oluruz’ diyor. Çin pazarına giriş yapıp yer edinmek isteyen ülkemiz üreticileri için BICES’i, katılımı en uygun organizasyon olarak görüyoruz” dedi. Özgen, fuara sektörün pek çok büyük oyuncularının da katılacağının altını çizdi.




Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina