Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - İMDER VE İSDER ŞUBAT AYI MAKİNA SATIŞ RAKAMLARINI AÇIKLADI
İMDER VE İSDER ŞUBAT AYI MAKİNA SATIŞ RAKAMLARINI AÇIKLADI

İMDER VE İSDER ŞUBAT AYI MAKİNA SATIŞ RAKAMLARINI AÇIKLADI

İş ve istif makinaları sektörünün ülkemizdeki çatı kuruluşları İMDER ve İSDER tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre sektör, şubat ayında da güçlü satış trendini sürdürdü. Deprem sonrası bölgede yoğunluk kazanan hafriyat ve inşaat çalışmalarının da etkisiyle, ülke genelinde yetersiz kalan yeni makina arzı sebebiyle, otomobillerde olduğu gibi ikinci el makina fiyatlarının yeni makinaları aştığı belirtiliyor.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından, üye firmalardan alınan veriler çerçevesinde açıklanan tahmini rakamlara göre, 2023 yılının şubat ayında Türkiye’de 856 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 2 ayında satılan makina sayısı 1.651 adede ulaşmış oldu.

İnşaat, madencilik, sanayi ve tarım başta olmak üzere hemen her sektörüne doğrudan veya dolaylı olarak hizmet sağlayan iş makineleri sektöründe, 2022 yılını toplam 11.043 adetlik yeni makine satışıyla tamamlamıştı.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) tahmini rakamlarına göre şubat ayında Türkiye’de 834 adet yeni forklift ve istif makinesi satıldı. Ocak ayında sektörde 1.349 adet makina satılmıştı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina