Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - İngiltere devlerinden Carillion iflas etti
İngiltere devlerinden Carillion iflas etti

200 senelik geçmişi ile İngiliz inşaat ve hizmet sektörünün önde gelen şirketlerinden Carillion’un bankaların kredi vermeyi reddetmesi üzerine zorunlu tasfiyeye girdiği açıklandı.

Carillion’un internet sitesinde yaptığı bir açıklamaya göre sözleşmelerde yaşanan yüksek maliyetli gecikmeler, yeni sözleşmelerin azalması ile ortaya çıkan kârlılık uyarıları ve 1 milyar sterlini aşan ilk yarıyıl zararı üzerine şirkete mahkeme tarafından tasfiye memuru atandı. Atanan yöneticinin birinci önceliğinin alacaklılar için en iyi sonuçlara ulaşırken kamu hizmetlerinin de sürekliliğini sağlamak olduğu bildirildi.

Daha önce tamamladığı inşaat projeleri arasında Londra Operası, Süveyş Kanalı karayolu tüneli ve Kanada'da Toronto Union istasyonu gibi projeler olan Carillion, geçen yıl kazandığı ihaleyle İngiltere'de ikinci ve yeni bir Yüksek Hızlı Tren hattının yapımını üstlenmişti. Hâlâ sürdürülen bu projeye hükümetin kamu hizmetlerinin devamı için gerekli finansmanı sağlayacağı duyuruldu. Carillion, 20.000'i İngiltere'de olmak üzere tüm dünyada 43.000 kişi ile hastanelerden demiryolu hatlarına ve savunma bakanlığı tesislerine kadar değişen kesimlerde hizmet veriyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina