Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - İngiltere makine pazarı yüzde 6 büyüdü
İngiltere makine pazarı yüzde 6 büyüdü

İnşaat Ekipmanları Birliği (CEA) tarafından açıklanan rakamlara göre, 2017 yılının ilk dokuz ayı genelinde İngiltere’deki inşaat ekipmanları satışı yüzde 6 arttı. Bununla birlikte son aylarda hız kesen satışlardaki artış oranı Temmuz-Eylül 2017 döneminde yüzde 3’te kaldı. Son birkaç yıldır İngiltere pazarındaki satışların ikinci çeyrekte zirve yapıp dördüncü çeyrekte dibe vurarak farklı bir mevsimsel model sergilediği belirtiliyor.

CEA’ya göre İngiltere inşaat ekipmanı satışlarındaki bu artışta özellikle 2016 yılının ilk dokuz ayına göre yüzde 13 büyüyen ekskavatör pazarı etkili oldu. Konut inşaatı sektöründeki canlılıktan olumu etkilenen ve ülkedeki en popüler ürün grubu olan kompakt ekskavatör satışları bu rakamlarda önemli bir paya sahip bulunuyor. Genel olarak, İngiltere pazarındaki inşaat ekipmanı satışlarının 2014’ten beri güçlü olduğu ve son üç senede 2008 yılındaki çöküşten beri en yüksek seviyesine ulaştığı ifade ediliyor.

İngiltere’de, özellikle kiralama sektörü başta olmak üzere inşaat ekipmanı tedarik zincirindeki güven endeksinin pozitif olmaya devam ettiği belirtiliyor. Öyle ki, European Rental Association (Avrupa Kiralama Birliği) tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, İngiltere’deki kiralama firmalarının yüzde 60’ı gelecek 12 ay içerisinde pazar koşullarının daha iyi olacağını düşünüyor. İngiltere pazarındaki makine satışlarının yüzde 60’ı kiralama firmalarına yapılıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina