Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - İngiltere makine sektöründe yüzler gülüyor
İngiltere makine sektöründe yüzler gülüyor

İngiltere iş makineleri pazarının nabzını tutan Construction Equipment Association’a (CEA) göre, ülkenin 2017 yılı ekipman satışları bir önceki yıla göre yüzde 7,6 artarak 30.000 adede ulaştı. Ülkenin geçtiğimiz yıldaki ihracatı ise yüzde 30 büyüme kaydetti.

2017 yılında İngiltere pazarının mevsimsel dönemlerden etkilendiği, bu kapsamda satışların ikinci çeyrekte zirveye ulaştığı ancak son çeyrekte dibe vurduğu belirtildi. 2017 yılında da büyümenin geçen seneki trende benzer olduğu; güçlü konut inşaatları ile yüzde 16 artan 10 tona kadar olan mini ve midi ekskavatör satışları ile sağlandığı vurgulanıyor.

İngiltere’nin her yerine uzanan kiralama filolarının büyümesi, makine satışlarında yakalanan büyümenin güçlü bir faktörü oldu. CEA, kiralama sektörünün İngiltere pazarından yüzde 60’tan fazla pay aldığını, bu hacim ile Avrupa’nın en büyük filolarının İngiltere’de bulunduğuna dikkat çekiyor.

İhracatta istikrarlı artış sürüyor
Beş çeyrek boyunca büyüme eğilimini sürdüren İngiltere iş makineleri ihracatı, son çeyrekte yüzde 8 artış ile son üç yılın en yüksek seviyesi olan 780 milyon Sterlin’e ulaştı. 2017 yılının toplam ihracat rakamı ise 2016 yılına göre yüzde 30 artarak 1,4 milyar Euro’ya çıktı. CEA, İngiltere iş ekipmanları üreticililerinin denizaşırı ülkelerdeki talep artışından ve Brexit referandumu nedeniyle gerçekleşen düşük döviz kurunun avantajından faydalanmaya devam ettiğini vurguluyor.

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere’nin ürünlerini en fazla ihraç ettiği ülke olma konumunu devam ettirdi ve toplam ihracattan yüzde 24’lük pay aldı. AB ülkelerine yapılan ihracat ise bu yılda yüzde 16,1 arttı. Japonya ise İngiltere’nin en büyük ithalat kaynağı olma durumunu sürdürerek yüzde 54 artış ile toplam ithalattan yüzde 20 pay aldı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina