Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - İnşaat sahaları yeni teknolojilerle artık daha güvenli olacak
İnşaat sahaları yeni teknolojilerle artık daha güvenli olacak

İnşaat sahaları yeni teknolojilerle artık daha güvenli olacak

İnşaat sektörü, dünyanın pek çok yerinde en çok ölümlü iş kazasının görüldüğü sektörler arasında yer alıyor. Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte güvenlik önlemleri de değişiyor ve teknoloji, çalışanların güvenliğini sağlamak adına birbirinden farklı güvenlik uygulamaları sunuyor.

ABD merkezli risk yönetimi şirketi Minneapolis Hays’a göre gelişen teknolojiyle birlikte günümüzde kullanılan en iyi 6 inşaat güvenliği teknolojisi şöyle;

Giyilebilir ve Gömülü Teknoloji: Çeşitli mobil elektronik cihazlarının ve gömülü sensörlerin vücuda veya kişisel koruyucu donanıma yerleştirilmesidir. Akıllı gözlükler, saatler ve konum takipçileri ile çalışana ulaşabilmeyi ve çok daha verimli iş yapılabilmesini sağlamasının yanı sıra yakınlık tespiti, yorgunluk, stres seviyesi de ölçümlenebiliyor.

IoT (Nesnelerin İnterneti): Giyilebilir ve gömülü teknolojilerin ve GPS’lerin ürettiği gerçek zamanlı verileri IoT le birleştirerek inşaat endüstrisindeki performansı ölçmek için kullanılır. Elde edilen bilgi ile güvenlik programlarında değiştirilebilir veya güçlendirilebilir.

Kurumsal Çözümler: Bilgi alışverişi yoluyla birden fazla iş sahası güvenliği birleştirilir. Yerinde teknoloji ve sensör ağıyla birlikte iş yeri güvenliği geliştirilir. Çevre, bilgi ve çalışanlar arasındaki etkileşim işçi verimliliğini arttırmaktadır.

Çarpışma Önleme Sistemleri: Teknolojiler, inşaat ekipmanları güvenliğini sağlamak için de gelişiyor. Kör nokta kapsamı, yakınlık algılama uyarıları, çalışanların konumlarını tespit etme, çarpışma önleme sistemleri ve ekipman operatörlerini izleyen ve performanslarının kaydını tutan sistemler de güvenlik uygulamalarının başında geliyor.

Mikro Öğrenme: Güvenlik eğitimi alanda yapılsa da çalışanlar eğitimi izlerken tam anlamıyla odaklanamazlar. Mikro öğrenme, bilgiyi kısa sürelere ve segmentlere ayıran bir öğrenme biçimidir. Bu yöntemle elde edilen bilgiler, akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla sürekli kullanılabilir.

Uygulamalar: Mobil uygulamalar, çalışanların güvenlik eğitimi almasını kolaylaştırırken yöneticilerin de daha verimli ve üretken olmalarını sağlıyor.


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina