Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - İNŞAAT SEKTÖRÜ KENTSEL DÖNÜŞÜME GÜVENİYOR
İNŞAAT SEKTÖRÜ KENTSEL DÖNÜŞÜME GÜVENİYOR

İNŞAAT SEKTÖRÜ KENTSEL DÖNÜŞÜME GÜVENİYOR

Faaliyetin ve beklentinin düşük kaldığını ortaya koyan THBB “Hazır Beton Endeksi” 2023 Nisan Ayı Raporu, kısa vadede inşaat sektöründe ciddi bir canlanma ihtimalinin zayıflığına işaret etti.

Raporda, Güven dışındaki 3 endeks, geçen yılın aynı ayına göre düşük kaldı. Özellikle faaliyetteki gerileme daha dikkat çekti. Nisan ayında beklentinin oldukça düşük bir seviyeye gelmesinde, önümüzdeki aylarda özellikle seçim sonrasında ekonominin ne yönde ilerleyeceğine ilişkin belirsizliğin etkili olduğu tahmin ediliyor. Güven Endeksi ise beklentiden farklı olarak eşik değerin üzerinde, pozitif tarafta hareket etti. Güven Endeksinin özellikle kentsel dönüşüme yönelik ortaya konan irade ve bu çerçevede uygulanmaya başlanan kamusal politikalar sonrasında yükseldiği düşünülüyor.

Kentsel dönüşüm konusunda değerlendirmelerde bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık,

Ekonomi yönetimi açısından sürekli söylenen ve sürdürülebilirliğin en önemli anahtarı olan ‘yapısal dönüşüm’ inşaat sektörü açısından çok daha kritik hâle gelmiştir. Mevcut yapı stokunun depreme dayanıklı hâle getirilmesi, tüm inşaat faaliyetlerinde deprem odaklı düzenlemelerin hayata geçirilmesi yalnızca kentsel dönüşümü değil aynı zamanda ‘zihinsel dönüşümü’ de gerektirmektedir. Yaşadığımız deprem afeti sonrasında hâlen sıcaklığını koruyan kentsel dönüşüm konusunun, tüm sektörün ve politika yapıcılarının önceliği olmaya devam etmesi gerekmektedir” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina